Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragický večer: Prepadol a zabil dôverčivú susedu, pred karmou však ďaleko neutiekol

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

EDLITZ - V Dolnom Rakúsku sa stala dráma. Dôchodkyňa zvykla púšťať do domu suseda, ktorý jej pomáhal s mužskými domácimi prácami - opravil elektrinu, navŕtal diery, priniesol ťažký nákup. Tentoraz však neprišiel pomáhať a nevošiel ani hlavným vchodom.

Podľa rakúskeho denníka Kurier.at sa skutok stal v pondelok večer okolo 20.30 hod. Dolnorakúšan (61) násilne vnikol do rodinného domu staršej ženy v obci Edlitz, okres Neunkirchen. Emma S. (85), známa ako bývalá podnikateľka v stavebníctve počula hluk a prekvapila páchateľa pri čine. V pondelok večer však počul čudné zvuky aj iný sused, vyšiel z domu a videl, že z domu pani Emmy niekto vyskočil z okna a uteká k lesu. Pohotový sused ho začal prenasledovať, ale po chvíli ho stratil z dohľadu. Keď potom vošiel do susedkinho domu, našiel ju v kaluži krvi a zavolal záchranku. Podľa polície Emma S. zlodeja prekvapila a on ju zabil tupým predmetom.

Tragický večer: Prepadol a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polizei Niederoesterreich)
Po páchateľovi začal ihneď pátrať vrtuľník ministerstva vnútra, špeciálna jednotka Cobra, desiatky policajtov a psovodov. Zastavili aj dopravu na južnej diaľnici A2 a skontrolovali každé auto. Krátko pred polnocou, o dve a pol hodiny neskôr karma dramaticky zasiahla a trestala: neďaleko miesta činu, asi 3 km ďalej zrazil kamión chodca, ktorý sa pokúšal prebehnúť diaľnicu. Z údajov polície vyplýva, že zranený muž je podozrivý z ohavného činu. V súčasnosti je v intenzívnej starostlivosti na Krajskej klinike vo Viedenskom Novom Meste.
Skrížený kamión na diaľnici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)
Vodič poľského kamióna uviedol pre Kurier: „Snažil som sa ešte brzdiť, ale vbehol mi rovno pod auto. O vražde počujem prvýkrát, ale zaujímalo ma, prečo s ním šlo do nemocnice tak veľa policajtov." Tento domáci útok je už druhý za tri roky v obci Edlitz s tisíckou obyvateľov. Pred časom tu bol vo vlastnom dome napadnutý a zranený starší pár. Obaja však útok prežili.

 

Viac o téme: KamiónObeťDiaľnicaútekútok Sused
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu