Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Južnej Karolíne vyhlásili výnimočný stav: Hurikán Dorian sa nebezpečne približuje

(Zdroj: SITA/NOAA via AP)

MIAMI - Guvernér Južnej Karolíny Henry McMaster vyhlásil pre štát výnimočný stav po tom, čo sa preň zvýšila hrozba vyplývajúca z hurikánu Dorian. Výnimočný stav umožňuje jednoduchší prístup k federálnej pomoci a štátne agentúry vďaka nemu môžu koordinovať možné evakuácie a ďalšie prípravy. Zatiaľ v štáte nenariadili evakuácie. McMaster uviedol, že spolu s ďalšími predstaviteľmi monitorujú predpovede, aby zistili, či sa trasa hurikánu neposunie viac do mora.

Podľa najnovších predpovedí sa silnejúci hurikán preženie popri pobreží Floridy a obíde pobrežie Georgie, pričom stále existuje hrozba, že v stredu zasiahne pevninu. Následne by mal pokračovať vo štvrtok ráno severne k Južnej Karolíne.

Dorian, ktorý je v súčasnosti hurikánom štvrtej kategórie, sa podľa amerického Národného centra pre hurikány v Miami v sobotu predpoludním nachádzal 415 kilometrov východne - severovýchodne od severozápadnej časti súostrovia Bahamy. Sprevádzal ho vietor s rýchlosťou 240 kilometrov za hodinu. Hurikán sa však spomalil a pohyboval sa západným smerom rýchlosťou 13 kilometrov za hodinu.

Viac o téme: PočasieBúrkaHurikánDorian
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu