Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

K požiarom sa vyjadril aj pápež: Vyzýva veriacich, aby čo najrýchlejšie uhasili pľúca Zeme

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini)

VATIKÁN - Amazonský prales je podstatným faktorom pre život na našej planéte, povedal v nedeľu na rímskom Námestí sv. Petra pápež František.

Na vatikánskej omši veriacich celého sveta vyzval, aby požiare v tejto zemepisnej oblasti dostali čo najrýchlejšie pod kontrolu. Najvyšší pontifex tak pridal svoj hlas k najnovším obavám medzinárodného spoločenstva, aby vyčíňanie ohňa v Amazónii nemalo tragické následky pre zdravie životného prostredia na celom svete, píše agentúra AP.

Pápež, ktorý pochádza z Argentíny, ležiacej blízko amazonského pralesa, poznamenal, že "všetci máme z obrovských požiarov v Amazónii strach". Zdôraznil, že juhoamerický prales sú zelené pľúca planéty, pre Zem bytostne dôležité.

"Modlime sa, aby sa spoločným úsilím nás všetkých dostali tie požiare čo najrýchlejšie, ako je to len možné, pod kontrolu," povedal František. Amazonské požiare vyvolávajú v Brazílii protivládne protesty a stali sa aj horúcou témou pre lídrov na summite skupiny ekonomicky najvyspelejších štátov sveta G7, ktorý sa v týchto dňoch koná vo Francúzsku.

Viac o téme: PožiarSibírPápež FrantišekAmazonský prales
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu