Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pakistan: Pri streľbe na demonštrácii zahynuli dvaja chlapci

Polícia zasahuje proti demonštrantom.
Polícia zasahuje proti demonštrantom. (Zdroj: SITA)

KARÁČÍ - Dvaja chlapci zahynuli vo štvrtok v pakistanskom meste Karáčí pri streľbe, ku ktorej došlo počas demonštrácie stúpencov bývalej premiérky Bénazír Bhuttovej. Informovala o tom polícia.

"Konala sa demonštrácia proti tomu, že Bénazír Bhuttová je v domácom väzení. Niekto medzi demonštrantami spustil streľbu a zabil dvoch chlapcov vo veku 11 a 12 rokov," povedal pre tlačovú agentúru AFP predstaviteľ polície Fajjáz Chán.

Ide o prvé obete, ku ktorým došlo počas protestov potom, ako prezident Parvíz Mušarráf 3. novembra vyhlásil výnimočný stav. Bhuttová je od utorka v domácom väzení v meste Lahore na východe krajiny. Chán dodal, že k streľbe došlo aj v uplynulých troch dňoch počas demonštrácií stúpencov Bhuttovej Pakistanskej ľudovej strany (PPP) v chudobnej lahorskej štvrti Ljari, v ktorej má PPP silné postavenie. "Strieľali aj na policajné stanice, moja kancelária tiež bola terčom útoku, ale toto je prvý prípad, keď došlo k obetiam," povedal Chán.

Hovorca Pakistanskej ľudovej strany Idžaz Durrani poprel, že niekto zo stúpencov strany spustil streľbu. "Nevyznávame kultúru zbraní. Naši ľudia sú mierumilovní, nikdy by sa nedopustili takýchto incidentov," povedal. Zo streľby obvinil miestnu drogovú mafiu. Rovnako sa vyjadril aj o streľbe, ku ktorej došlo v utorok. "Robia to preto, aby pošpinili PPP," dodal.

Armáda zabila desiatky islamistických bojovníkov



ISLAMÁBÁD - Vojenské vrtuľníky, ktoré zaútočili na militantné základne v horskom regióne severozápadného Pakistanu, zabili minimálne 33 ozbrojencov napojených na hnutie Taliban, informovali dnes armádne zdroje. Muži zahynuli v stredu počas série útokov v údolí Svát, približne 160 kilometrov severozápadne od Islamabadu, uviedol hovorca pakistanskej armády Wahíd Aršad.

Ide o úsilie pakistanskej armády o vytlačenie povstalcov podporujúcich radikálneho duchovného Maulána Fazlulláha, ktorý vyzval svojich stúpencov na svätú vojnu proti vláde. Duchovný je v súčasnosti na úteku, na podporu svojich stúpencov používa ilegálne rozhlasové vysielanie. Armáda tiež priznala, že počas bojov zahynuli dvaja vojaci a rovnaký počet civilistov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu