Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Z Pakistanu vykázali troch zahraničných novinárov

(Zdroj: ČTK)

ISLAMABAD - Pakistan nariadil trom novinárom, ktorí píšu pre britský denník Daily Telegraph, aby do 72 hodín opustili krajinu, pretože v súvislosti s vedením krajiny používali "vulgárny a hanlivý jazyk", v sobotu o tom informovala pakistanská štátna televízia.

"Dostali nariadenie, aby opustili Pakistan, pretože používali vulgárny a hanlivý jazyk proti Pakistanu a pakistanskému vedeniu," informovala televízia. Isambard Wilkinson, Collin Freeman a Daniel Macelroy sú prvými zahraničnými novinármi, ktorých od zavedenia výnimočného stavu vykázali z krajiny. Námestník ministra informácií Tarík Azím povedal, že dôvodom ich vykázania je správa, ktorú považujú pakistanské úrady za urážlivú, no nespresnil, o ktorú konkrétnu správu sa jedná. Hovorkyňa denníka povedala, že túto informáciu zatiaľ nemôže potvrdiť.

Pakistanský prezident Parvíz Mušarráf minulý týždeň v rámci koordinovaných krokov pozastavil platnosť ústavy, odvolal predsedu Najvyššieho súdu, obmedzil slobodu médií a zatkol niektorých z najväčších opozičných kritikov. Za príčinu vyhlásenia výnimočného stavu označil islamských militantov a súdnictvo, ktoré podľa neho destabilizujú situáciu v krajine.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu