Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dovolenkári smútia: V rozbesnenej búrke sa v Pacifiku potopila česká loď, posádka ledva vyviazla živá

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/printscreen)

MAKASAR – Pri ostrove Sulawesi v Indonézii sa pri mohutnej búrke potopila obľúbená česká expedičná loď Sea Lady. Turisti i potápači ju veľmi často využívali na svoje výpravy, bola v plnej prevádzke vyše desať rokov.

Posádka, ktorá sa na lodi v čase nešťastia plavila, strávila podľa denníka Blesk niekoľko hodín v záchrannom člne na otvorenom mori, podarilo sa jej však prežiť. Plavba z ostrova Sulawesi na obľúbené Bali bola pre loď tou poslednou. Pri ceste sa ocitla v silnej búrke, ktorá sa pre ňu nakoniec ukázala ako osudová. Informoval o tom na svojom facebooku majiteľ lode Alexandr Kučera. „Nenávratne sa potopila do vôd Indopacifického oceána, ktorý po dlhé roky brázdila a preplávala v ňom státisíce námorných míľ,“ napísal Kučera. Podľa neho sa posádku podarilo so šťastím zachrániť po niekoľkohodinovom boji na otvorenom mori.  

V Indonézii sa teraz rieši, čo mohlo byť za nehodou. „Všetci zástupcovia našej firmy P. T. Luga pod vedením Agunga Arnawu a Milana Musila v súčasnosti s plným nasadením spolupracujú s Námornou správou Indonézie a podieľajú sa na vyšetrení celej nehody,“ napísal Kučera.

Dovolenkári smútia: V rozbesnenej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/printscreen)

Potopenie Sea Lady zasiahlo nielen jej majiteľa a prevádzkovateľa, ale aj tých, ktorí sa na nej  v časoch jej prevádzky radi plavili. „Je mi z toho veľmi smutno. Všetci, čo sme na Sea Lady boli, sme tam nechali kus svojho srdca... Držte sa,“ napísala do komentárov pod príspevkom pani Jitka.

„Prípad sme zaregistrovali. Či sa incident dotkol  českých občanov, to aktuálne overujeme,“ uviedla pre Blesk Zuzana Štíchová z Ministerstva zahraničných vecí Českej republiky.

Viac o téme: BúrkaBaliSulawesiČeská loď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu