Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V uliciach Hongkongu to stále vrie: Na demonštrantov zaútočili nielen policajti

Protesty v Hongkongu neutíchajú. Zobraziť galériu (3)
Protesty v Hongkongu neutíchajú. (Zdroj: TASR/Kin Cheung)

HONGKONG - Na hongkonských prodemokratických demonštrantov, ktorí už deviaty týždeň protestujú proti politike šéfky hongkonskej pročínskej administratívy Carrie Lam, v pondelok opätovne vo viacerých častiach mesta zaútočili policajné sily slzným plynom a gumenými projektilmi. Okrem toho ich však vo východnej časti Hongkongu napadol drevenými palicami aj rozzúrený dav ich odporcov.

Podobný útok sa pritom odohral už pred mesiacom, keď na zastávke metra napadli demonštrantov, ale aj bežných cestujúcich, útočníci s drevenými palicami a kovovými tyčami. Polícia vtedy zatkla šiestich útočníkov a konštatovala, že mali blízko k hongkonským mafiánskym triádam. Pri júlovom útoku na demonštrantov utrpelo zranenia najmenej 44 osôb. Po pondelňajšom útoku zatiaľ žiadne informácie o zranených nie sú k dispozícii.

Protesty v Hongkongu neutíchajú.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Kin Cheung)

Demonštranti, ktorí pôvodne protestovali proti chystanému zákonu o vydávaní ľudí podozrivých z trestnej činnosti z Hongkongu do Číny, no neskôr sa zoznam ich požiadaviek rozšíril, pristúpili v pondelok ku štrajku, ktorý ochromil v Hongkong niektoré služby vrátane železničnej dopravy. Demonštrantom sa nakrátko podarilo obkľúčiť aj viaceré policajné budovy.

Protesty v Hongkongu neutíchajú.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Kin Cheung)

Viac o téme: DemonštrantiPolícia Hongkong
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu