Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ignoranti v českom autobuse v Chorvátsku: Makarská sa mení na veľké parkovisko, dôkaz na FOTO

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Dnevna doza makarskog nereda)

MAKARSKA - Problémy s parkovaním pozná snáď každý šofér a nejeden už dostal pokutu za to, že zastavil či stál tam, kde nemal. Na ohľaduplnosť voči ostatným však niekedy nezabúdajú len vodiči osobných áut, ale aj autobusári. Jeden z nich vo vozidle s českým evidenčným číslom sa vyznamenal aj v chorvátskom meste Makarská, keď uprostred cesty vyložil cestujúcich, akoby to bola tá najprirodzenejšia vec na svete. Nečudo, že sa potom ulice menia na jeden veľký chaos.

Blázon (33) skočil z mosta v chorvátskom Šibeniku: VIDEO 40-metrový pád do vody a hrozivé zranenie

Svedok v oprotiidúcom aute mal rozhodne "radosť", keď pred sebou uvidel výjav, ktorý si odfotografoval a záber bol zverejnený v utorok na facebookovej stránke Dnevna doza makarskog nereda. Možno by bol takúto publicitu oželel, ale zdá sa, že už mal dosť toho, ako autobusári s turistami stoja tam, kde vôbec nemajú a sú schopní ich vyložiť takmer kdekoľvek. Ľudia sa navyše tmolia kade-tade a zavadzajú.

Ignoranti v českom autobuse
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Dnevna doza makarskog nereda)

Ako sa uvádza v popise na facebooku, celé mesto sa mení na jedno veľké parkovisko. A je tým ovplyvnená nielen plynulosť premávky, ale aj bezpečnosť na cestách. Autobusárom sa totiž asi nechce platiť za nástup a výstup turistov na stanici a potom to takto vyzerá.

V komentároch sa však objavili aj vyjadrenia, že to nie je nič nové a možno je na vine aj to, že parkovanie pre autobusy je zle vyriešené. Hotelov a apartmánov je totiž kopec, ale len máloktoré majú parkovacie miesta aj pre autobusy. Potom šoféri len krúžia po meste a chcú ušetriť. A niekedy si naozaj vyberajú veľmi nevhodne.

Viac o téme: DovolenkaAutobusTuristiChorvátskoMakarska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu