Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Silné búrky si v Taliansku vybrali svoju daň: Zomreli najmenej traja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Búrky a povodne, ktoré zasiahli Taliansko po minulotýždňových horúčavách, si počas uplynulého víkendu vyžiadali minimálne tri obete na životoch, informovala v nedeľu agentúra AFP.

Medzi obeťami je aj 26-ročná žena. Spoločne s autom, ktoré šoférovala ju v nedeľu približne o 2.00 h SELČ neďaleko rímskeho letiska Fiumicino odniesol vietor, respektíve malé tornádo, píše AFP. Auto so ženou narazilo na zátarasy, pričom ona nehodu neprežila.

Ďalšou obeťou počasia sa stala 45-ročná Nórka, ktorú v sobotu popoludní zasiahol blesk počas toho, ako bežala ultramaratón v Dolomitoch, a to zhruba vo výške 2000 metrov nad morom. K zatiaľ poslednému nahlásenému úmrtiu došlo v nedeľu neďaleko mesta Arezzo ležiaceho v Toskánsku. Išlo o 70-ročného muža, ktorý zomrel po tom, ako ho počas cesty autom zasiahli bleskové povodne. 

Hlavná talianska poľnohospodárska organizácia Coldiretti v nedeľu informovala, že búrky a krupobitie za ostatných 24 hodín napáchali v celej krajine škody vo výške miliónov eur. Najviac zasiahnutá bola podľa jej informácií provincia Arezzo v Toskánsku, kde boli zničené ovocné sady a tiež tabakové, slnečnicové či kukuričné polia. 

Viac o téme: PočasieSmrťBúrkyRímTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu