Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragická smrť v Chorvátsku: Mladej Rakúšanke (†28) pri potápaní motorový čln odtrhol nohu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: archív Topky/index.hr)

ZÁHREB – Pred dvoma dňami došlo v Chorvátsku k tragédii. Pri populárnej pláži v Malinskej na ostrove Krk okolo štvrtej popoludní mladá Rakúšanka šnorchlovala asi 300 m od pobrežia. Potápala sa v zóne vyhradenej plavcom. Vtom sa nad ňou objavil motorový čln...

Bol to čln, ktorý ťahá padáky alebo vodné atrakcie, a ako oznámilo ministerstvo mora, dopravy a infraštruktúry, plával pozdĺž plaveckej zóny 300 metrov od populárnej pláže pred hotelom Malin. Riadil ho mladý vodič, chorvátsky občan, dychová kontrola zistila, že nebol ovplyvnený alkoholom. Pri Malinskoj pláži je veľké mólo a na jeho konci rampa pre vodné športy, napríklad parasailing, takže dráha člna bola vo chvíli nešťastia tiež 300 metrov od pobrežia.

Verena Heinz († 28) pricestovala z mesta Strobl pri rakúskom Salzburgu do Chorvátska po termínoch skúšok na viedenskej fakulte. Tešila sa už na popoludňajšie potápanie, ktoré bolo jej láskou, ako neskôr uviedol jej zdrvený otec. Čln zasiahol potápačku v značnej rýchlosti a odtrhol jej nohu. Začala prudko krvácať.

Tragická smrť v Chorvátsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/V. H.)
Keď sa ju podarilo dostať na pobrežie, privolaní záchranári ju začali oživovať. Bola v potápačskom obleku, čo jej na chvíľu zachránilo život. Avšak napriek tomu, že ju bleskovo transportovali do Klinického nemocničného centra v Sušaku v Rijeke, veľmi vážnemu zraneniu podľahla.
Tragická smrť v Chorvátsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/V. H.)

Verena milovala more, surfovanie a štúdium. Aj jej titulná fotografia na Facebooku to vyjadrovala. „Som ľudská bytosť závislá od vody, s láskou k oceánu, ktorá žije pri jazere,“ opísala sa v Instagrame. Študovala na Viedenskej univerzite ekonómie a podnikania a bola inštruktorkou potápania. V roku 2013 absolvovala potápačskú akadémiu na Filipínach. Potápanie predstavovalo jej veľkú lásku a vášeň. Bohužiaľ, v Chorvátsku sa pre ňu skončilo tragicky.

Viac o téme: ČlnSmrťPotápanieŠtudentkaMore
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu