Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Brutálna vražda v Chorvátsku: VIDEO Igor zastrelil kalašnikovom šesť členov rodiny, aj chlapca (†10)

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/Maya T.)

ZÁHREB - Muž v dome na predmestí chorvátskej metropoly Záhrebu podľa polície zavraždil vo štvrtok v noci šesť osôb a potom spáchal samovraždu. Miestne médiá uviedli, že obeťami sú členovia rodiny mužovej bývalej priateľky a že motívom najhoršej hromadnej vraždy v novodobej histórii Chorvátska bola žiarlivosť.

MIMORIADNE Masaker v chorvátskom Záhrebe: VIDEO Po streľbe šesť mŕtvych, zomrelo aj dieťa (†10)

Šéf záhrebskej polície Marko Rašić uviedol, že hrozný zločin sa stal vo štvrtok neskoro večer v štvrti Kajzerica. Podľa neho boli zabité strelnou zbraňou tri ženy, dvaja muži a desaťročné dieťa. Jediným zachráneným je dvojmesačné bábätko, ktoré taxikár Igor Naď (†36) ušetril. Išlo totiž o jeho vlastného potomka, ktorého mal s Majou Tojagičovou (†35).

Brutálna vražda v Chorvátsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Maya T.)

Okrem nej zastrelil aj jej rodičov Dragomira (†61) a Filjku (†63) Tojagičovcov, jej sestru Josipu Tojagičovú (†29) a sestrinho priateľa Davora Paušaka (†29). Desaťročný chlapec bol Majiným synom z predošlého vzťahu.

Vrah sa po čine dal na útek a do pátrania po ňom sa zapojila veľká časť záhrebskej polície, ktorá na niekoľkých miestach vykonávala mimoriadne kontroly. Strážcovia zákona ho v priatok ráno dostihli v dedine Brezovica niekoľko kilometrov od miesta činu. Pri zatýkaní spáchal samovraždu.

Verejnoprávne rádio a televízia HRT uviedla, že páchateľ bol vodičom taxi a pochádzal z mesta Vukovar, údajne tiež nebol v dobrom zdravotnom stave. Dôvodom hrozného činu mala byť Naďova patologická žiarlivosť, no tento motív polícia zatiaľ nepotvrdila. Vyšetrovateľom chýbajú hlavne svedkovia, zatiaľ nikto nevie, čo presne sa v dome v osudnú noc odohralo. Sused pre portál slobodnadalmacija.hr uviedol, že vrah strieľal kalašnikovom, ktorý mal nelegálne.

Brutálna vražda v Chorvátsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Maya T.)

Bývalá Majina kolegyňa, ktorá s ňou pracovala pred niekoľkými rokmi, pre RTL povedala, že bola dobrým človekom. Boli zamestnané v rovnakom masážnom salóne, kam za Majou prišiel ako zákazník aj Igor Naď, a tak sa vlastne spoznali. Igor bol podľa nej dílerom drog a sám ich aj užíval, ale Maja sa na neho nikdy v začiatkoch vzťahu nesťažovala. Čo sa stalo neskôr, nevie, pretože prestali byť v kontakte.

Brutálna vražda v Chorvátsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Maya T.)

Viac o téme: VraždaZáhrebIgor Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu