Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Blázon (33) skočil z mosta v chorvátskom Šibeniku: 40-metrový pád do vody a hrozivé zranenie

(Zdroj: YouTube/Jutarnji list)

ŠIBENIK - Keď sa v chorvátskych médiách objavila informácia, že neznámy mladík skočil v stredu ráno z mosta v Šibeniku, okamžite sa vynorila špekulácia o tom, či nechcel spáchať samovraždu. Aj tí odvážnejší by mali totiž problém dobrovoľne skočiť zo 40 metrov do vody bez akýchkoľvek ochranných prostriedkov. Nakoniec sa ale na internete začalo šíriť video, ktoré dokazuje, že ľudská hlúposť naozaj nepozná hraníc.

Dráma v Chorvátsku: VIDEO Nalodenie na trajekt nevyšlo, vodiča aj auto vyťahovali z mora

Za skokom podľa denníka Jutarnji list nestál žiadny zúfalý čin osoby so samovražednými sklonmi, ale iba nepochopiteľný nápad mladíka, ktorého meno nebolo zverejnené. Zábery, ktoré natočil jeho kamarát na moste v Šibeniku, ukazujú, ako sa rozhoduje, či skočí dole. Treba však podotknúť, že pôsobí dezorientovane a podľa štýlu reči mohol byť potúžený alkoholom či pod vplyvom nejakých omamných látok.

Veľa rozumu však nepobral asi ani spomínaný kamarát, ktorý ho v nepremyslenom čine podporoval a dával mu rady, aby neskákal hlavičku, ale radšej dopadol do vody nohami. To, že mladík nakoniec skočil, ho celkom pobavilo a namieril kameru mobilného telefónu tak, aby bolo vidno na hladinu. Ktohovie, či sa smial aj po tom, keď zistil, že jeho kamarát je na tom zle.

Mladík totiž nedopadol do vody nohami, ale na hladinu narazil hrudníkom a možno aj časťou hlavy. Na pomoc mu musela prísť námorná polícia a záchranári, ktorí ho vytiahli a prepravili do nemocnice.

Šéf tamojšieho chirurgického oddelenia Ivo Blaće potvrdil, že utrpel vážne, dokonca až život ohrozujúce zranenia. Má zlomeninu panvy, kvôli ktorej je umiestnený na jednotke intenzívnej starostlivosti. Ak bude vývoj priaznivý a nevyskytnú sa komplikácie, bude pacient preložený na ďalšiu liečbu na traumatológiu do Záhrebu, odkiaľ by mal pochádzať.

Viac o téme: MostSkokChorvátskoŠibenik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu