Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Extrémne búrky v dovolenkovom raji Slovákov: VIDEÁ pohromy, obrovský vietor a ulice pod vodou

(Zdroj: YouTube/Cropix, FB/Crometeo)

ZÁHREB - V noci z piatka na sobotu zasiahli okolie chorvátskeho Splitu a Dalmáciu búrky so silným vetrom, čo malo za následok padanie stromov či uviaznutie lodí na mori. Nárazy vetra dosahovali vyše 100 km/h a vytvárali veľké vlny. Záchranári a hasiči mali plné ruky práce.

Kuriózne FOTO z Chorvátska: Auto Bratislavčana stojí rovno za... Veď to je nemožné!

Podľa portálu slobodnadalmacija.hr námorné stredisko dostalo až 130 hlásení o uviaznutých lodiach na mori. Našťastie sa zatiaľ nevyskytli žiadne informácie o prípadných obetiach vyčíňania živlu. Materiálnych škôd však bude nemálo.

Najsilnejšie poryvy vetra boli v okolí Kvarnerského zálivu, Šibenika, Kaštelu ale aj na ostrove Korčula. Pri Splite a Soline lámal vietor stromy, ktoré zablokovali cesty alebo poškodili pod nimi stojace autá. V oblasti Trogiru dočasne vypadol elektrický prúd.

Ako dokazujú mnohé videá, ktoré sa objavili na internete, prívalové zrážky okamžite zaplavili cesty, pivnice aj garáže. Hasiči robili výjazdy k desiatkam hlásení o pomoc.

Chorvátska polícia v sobotu informovala, že neďaleko hlavného mesta Záhreb v piatok po zásahu bleskom utrpel popáleniny nemecký občan. Ďalšie dve osoby, ktoré boli pri incidente, utrpeli šok, no nemajú viditeľné zranenia.

Srbská štátna televízia informovala, že na juhu krajiny spadol strom na 54-ročného muža, ktorý utrpel poranenie chrbtice. Jeho manželka má ľahké zranenia. V častiach krajiny napáchali škody krúpy, vietor a silný dážď.

Viac o téme: DovolenkaPočasieBúrkaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu