Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mama s dcérou šli po turistickom chodníku v Tatrách: O hodinu neskôr ich život visel na vlásku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, medveď, )

GIEWONT – Mal to byť výlet, z ktorého si mama a dcéra odnesú tie najkrajšie spomienky. Spočiatku to tak i vyzeralo. Krásne počasie, očarujúce hory, vôňa a ticho lesa. O hodinu neskôr sa však idylka zvrátila na útek s vetrom opreteky.

Bolo sedem ráno, keď sa Aleksandra Matys so svojou dcérou vybrali z Kuźnice po modrej značke smerom na Giewont, ktorý býva prirovnávaný k slovenskému Kriváňu. Po hodine putovania si sadli, aby si pochutnali na sendvičoch.

Aleksandra využila prestávku aj na telefonát s manželom. Od dcérky sa kúsok vzdialila a pravdepodobne preto nepočula, čo sa jej deje za chrbtom.

„Zrazu som vstala a za chrbtom mojej dcéry bol medveď,“ hovorí žena, ktorá v živote necítila väčší strach. Šelma sa podľa jej slov vzápätí postavila na zadné nohy, začala ručať a udierať labou do konárov.  

Mama s dcérou šli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images, medveď, )

Vtom obe zahodili sendviče, vodu a všetko, čo mali so sebou, a začali utekať, čo im nohy stačili. Matka si je vedomá, že konali proti všetkým odporúčaniam, čo robiť pri strete s medveďom, no v tej chvíli jednoducho spanikárili. „Naša reakcia nebola správna, ale stres zvíťazil nad rozumom,“ vysvetlila.  


Čítajte aj: Záhorie terorizuje ďalšia šelma: Pozor, nie je sama, mimoriadna výzva polície!


Incident sa, našťastie, zaobišiel bez zranení. Z tempa zvoľnili až pri ubytovni, ktorá bola vzdialená približne 15 minút od miesta, kde ich prekvapila šelma.

Viac o téme: PoľskoTatryMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu