Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Horor na dovolenke v Turecku: VIDEO Autobus s Poliakmi skončil v priekope, medzi zranenými sú aj deti

Medzi ranenými sú aj deti. Zobraziť galériu (2)
Medzi ranenými sú aj deti. (Zdroj: Profimedia)

ANTALYA – Neďaleko tureckého Kemeru sa stala vážna nehoda. Autobus so 41 pasažiermi zišiel z cesty a prevrátil sa do priekopy. Väčšina cestujúcich sú Poliaci, podľa portálu tele1.com.tr ich je 38. Hospitalizovaných bolo 22 ľudí, ale väčšina z nich sa už vrátila do hotela.

V istom okamihu mal vodič autobusu stratiť kontrolu nad vozidlom a to sa skotúľalo asi 20 m po strmom svahu. Sanitky prepravili do nemocnice 22 cestujúcich. Informácie potvrdila hovorkyňa poľského ministerstva zahraničných vecí Ewa Suwara. „Jeden z tých 22 ľudí je v stave ohrozujúcom život. Práve sa podrobuje chirurgickému zákroku,“ uviedla. Podľa AP News boli medzi obeťami aj občania Ruska a Nórska.

Zájazd zorganizovala cestovná kancelária Coral Travel Poland, ktorá uviedla, že 15 zranených sa už vrátilo do hotelov. V súčasnosti je v nemocniciach sedem osôb vrátane jednej osoby podstupujúcej chirurgický zákrok. Druhá osoba je na vyšetrení a lekári sa rozhodnú, či bude chirurgický zákrok potrebný. Cestovná kancelária je neustále v kontakte s partnermi v Turecku a monitoruje situáciu, je tiež v neustálom kontakte s konzulom v Ankare, ako uviedla hovorkyňa kancelárie Izabela Jurczewska.

Viac o téme: PriekopaRaneníZrázPoľskoAutokar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu