Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Krvavý masaker: Muž zbadal svoju ženu na fotke a potom nastalo peklo, 9-násobná vražda

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo, Noah Berger)

LAHORE - Muž v Pakistane zastrelil manželku, dve deti a šesť manželkiných príbuzných, ich telá potom nechal zhorieť spolu s rodinným domom. Podľa miestnej polície išlo o takzvanú vraždu zo cti, informovala v pondelok agentúra Reuters.

Desivý zločin, ktorý nemá obdoby: Mŕtve dievčatko (†2) našli na skládke, ohavný dôvod vraždy

Muhammad Adžmal priznal mnohonásobnú vraždu, ktorou sa chcel pomstiť za údajnú neveru svojej manželky. Adžmal pracoval ako krajčír v Saudskej Arábii a do Pakistanu sa vrátil pred 25 dňami s cieľom zavraždiť manželku, deti a jej príbuzných.

"Videl fotografiu svojej ženy s iným mužom a veril, že ho podvádza," uviedol miestny policajný dôstojník. "Svoje činy neľutuje." Okrem manželky a dvoch detí zabil tiež tri švagriné, dve ich deti a svoju svokru.

Spolu s Adžmalom polícia zadržala aj jeho svokra, ktorý bol pri vraždách prítomný, a pátra po Adžmalovom bratovi, ktorý bol do vrážd pravdepodobne tiež zapojený.

V Pakistane každoročne zabijú stovky dievčat a žien ich mužskí príbuzní, ktorí sa tak snažia očistiť domnelé škody, ktoré ženy napáchali na ich cti. Uvádza to organizácia na ochranu ľudských práv. Česť môže pritom poškodiť čokoľvek od nevery, cez priateľstvo s mužom či akékoľvek porušenie konzervatívnych pravidiel týkajúcich sa žien.

Pakistan v roku 2016 prijal tvrdé zákony proti takzvaným vraždám zo cti, za ktoré súdy vynášajú prísne tresty. Krajina tým uzavrela právnu kľučku, vďaka ktorej mohli vrahovia vyviaznuť beztrestne, ak im odpustili členovia rodiny.

Viac o téme: VraždaVražda zo ctiPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu