Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výbuch zmenil dom v Taliansku na hromadu trosiek: VIDEO Hasičom sa naskytol otrasný pohľad

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Twitter/Vigili del Fuoco)

GORIZIA - Traja ľudia prišli dnes ráno o život pri výbuchu plynu v dvojpodlažnej budove v talianskom meste Gorizia pri hraniciach so Slovinskom. Horné poschodie sa úplne zrútilo a hasiči z trosiek domu už vytiahli iba nehybné telá.

Výbuch plynu v centre Bratislavy: FOTO Tlaková vlna zdemolovala pasáž, ľudia v šoku

Podľa portálu leggo.it došlo k explózii o 4.20 h. ráno. Na pátraní po obyvateľoch domu sa podieľalo osem hasičských tímov so psami. Agentúra ANSA uviedla, že dve telá sa podarilo vytiahnuť okolo deviatej hodiny a ďalšie o niekoľko hodín neskôr.

Výbuch zmenil dom v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Pierluigi Bumbaca/ANSA)

Portál thelocal.it informoval, že v budove sa nachádzali tri byty, z toho dva boli obsadené a jeden prázdny. Obeťami má byť slovinský manželský pár a osoba s nešpecifikovaným zdravotným postihnutím. 

Výbuch zmenil dom v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Pierluigi Bumbaca/ANSA)

Regionálny riaditeľ hasičského zboru Eros Mannino sa vyjadril, že mali k dispozícii pôdorys domu, takže vedeli, kde by mali hľadať. Manželov našli ležať spolu na posteli. Momentálne pokračujú v odstraňovaní sutín.

Niektoré správy naznačili, že za tragédiou je výbuch plynu po tom, čo záchranné zložky ucítili na mieste silný zápach. Miestne úrady dodali, že v danej oblasti neevidovali žiadne známky problémov s plynárenskou sieťou.

Viac o téme: PlynBudovaVýbuchHasičiTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu