Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Záchranná služba musela zasahovať v parlamente: Svoboda v snemovni skolaboval

Bohuslav Svoboda
Bohuslav Svoboda (Zdroj: Facebook.com/Bohuslav Svoboda)

PRAHA - V stredu okolo poludnia zasahovala v českej Poslaneckej snemovni pražská záchranná služba, v priestoroch dolnej komory parlamentu totiž skolaboval podpredseda zdravotného výboru, povolaním lekár Bohuslav Svoboda (ODS). Informácie priniesli denník Právo a portál Novinky.cz.

Záchranári previezli 75-ročného Svobodu s podozrením na mozgovú príhodu do Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v pražskej štvrti Střešovice, kde sám pôsobí ako prednosta gynekologickej kliniky. Zatiaľ nie sú známe podrobnosti o zdravotnom stave politika.

Podľa dostupných informácií našiel Svobodu ležať pred dverami výťahu jeho poslanecký kolega, ktorý okamžite privolal záchranárov. Hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová portálu Novinky.cz potvrdila, že záchranári podnikli výjazd na Malostranské námestie k 75-ročnému mužovi, ktorý mal neurologické ťažkosti. Po stabilizovaní a ošetrení ho previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice, dodala hovorkyňa.

Podľa informácií denníka Právo sa niekdajší pražský primátor Svoboda medzi kolegami v snemovni nikdy nesťažoval na žiadne zdravotné problémy. V minulosti zasahovala záchranka v Poslaneckej snemovni vlani v septembri v prípade Karla Schwarzenberga (TOP 09), ktorého po páde previezla tiež do ÚVN v Střešoviciach. V januári 2017 odviezla sanitka zo snemovne šéfa poslancov hnutia ANO Jaroslava Faltýnka, ktorý skolaboval, keď mu praskol žalúdočný vred.

Viac o téme: ParlamentZáchranná službaSkolabovalBuhuslav Svoboda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu