Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Francúzi navštívili so sprievodcom africký národný park: Odvtedy sú nezvestní, uniesli ich

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

COTONOU - V západoafrickom štáte Benin sú od stredy nezvestní dvaja francúzski turisti a ich sprievodca. Úrady pripustili, že Francúzi sa počas návštevy národného parku Pendjari na severe krajiny mohli stať obeťami únosu. Agentúra AP informovala, že v nedeľu sa v národnom parku našlo telo zatiaľ neznámej osoby.

Beninské úrady nález tela potvrdili, pričom spresnili, že zatiaľ nebolo identifikované. Francúzsky diplomatický zdroj dodal, že nateraz nič nenasvedčuje tomu, že ide o niektorú z nezvestných osôb. Spravodajský portál France 24 s odvolaním sa na mauritánske a malijské zdroje informoval, že v národnom parku sa našlo telo vodiča auta, ktorým sa francúzski turisti presúvali. Na tele boli stopy po strelách.

Auto, ktorým turisti cestovali, sa našlo zhorené a v lokalite ležiacej menej ako sto kilometrov od hranice s Burkinou Faso. Benin je vo všeobecnosti považovaný za "ostrovček stability" v západnej Afrike. V okolitých krajinách však pôsobia viaceré džihádistické skupiny napojené na teroristickú sieť al-Káida a Daeš. 

Stabilitu v Benine negatívne ovplyvňuje chaos, ktorý panuje v Mali od roku 2012 a ktorý sa odtiaľ rozšíril aj do Burkiny Faso, kde v nedávnej minulosti došlo k sérii džihádistických útokov. Podľa agentúry AP existujú obavy, že islamisti sa z Burkiny Faso infiltrovali aj do severných oblastí Beninu a Toga.

Viac o téme: únosFrancúzski turistiBeninAfrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu