Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V hneve kričal Alláhu akbar: Z pražskej reštaurácie pred ním utiekli všetci vydesení hostia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: hashtag.zoznam.sk)

PRAHA – Pražskí policajti zadržali v stredu popoludní cudzinca (24), ktorý v reštaurácii jediným výkrikom vydesil všetkých hostí. Keď ho obsluha nepustila na toaletu, začal vykrikovať Alláhu akbar. Vyľakaní hostia z reštaurácie utiekli. Muž nadýchal takmer tri promile alkoholu a dostal pokutu.

Muž sa po príchode do reštaurácie na Havlíčkovej ulici domáhal vstupu na toaletu, ktorá však bola iba pre hostí. „Objednal si teda nápoj a pred desiatimi návštevníkmi začal nahlas vykrikovať Alláhu akbar. Niekoľkí hostia sa vydesili a ihneď opustili reštauráciu,“ uviedla hovorkyňa pražských strážnikov Irena Seifertová. Obsluha na muža zavolala mestských strážnikov, cudzinec však ušiel. Muži zákona ho dostihli na neďalekej Masarykovej stanici.  

V hneve kričal Alláhu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Pri kontrole totožnosti bol z muža výrazne cítiť alkohol, vykonaná dychová skúška ukázala pozitívny výsledok 2,75 promile. Muža predviedli na policajnú stanicu,“ povedala hovorkyňa. Štátna polícia cudzincovo správanie sa posúdila ako priestupok proti verejnému poriadku. „Bola mu uložená pokuta, ktorú na mieste zaplatil,“ doplnil hovorca polície Jan Daněk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu