Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Britská lotéria odmieta vyplatiť jackpot: Pochopíte, keď zistíte, čo boli výhercovia zač

Podvodníci už oslavovali. Zobraziť galériu (4)
Podvodníci už oslavovali. (Zdroj: Facebook)

LONDÝN – 36-ročný Mark Goodram a 31-ročný Jon-Ross Watson vyhrali jackpot v britskej lotérii Camelot so stieracími žrebmi. Vedeniu Camelotu sa však zdali podozriví, keď zistilo, že muži nemajú ani bankový účet. Vraj nevedeli vysvetliť, ako zaplatili za víťazný žreb.

Veľmi pravdepodobne za žreb zaplatili ukradnutou bankovou kartou. Uviedli, že karta patrila priateľovi menom John, ale nevedeli uviesť nijaké podrobnosti. Podľa denníka The Sun tvrdili, že „John zmizol na sever“, ale organizátori lotérie im výhru odmietli vyplatiť, kým sa vec nevyšetrí.

Muži mali v pláne kúpiť si drahé domy a užiť si plavbu Karibikom. Watson pôvodom z Boltonu bol podľa miestnych médií niekoľkokrát usvedčený a odsúdený za bankové podvody. Manchesterčan Goodram si údajne vlani odsedel trest za vlámanie. Obaja sa objavili v zozname „Bolton's Most Wanted“.

Podvodníci popreli, že použili ukradnutú bankovú kartu, aby si kúpili stierací žreb lotérie Camelot, ktorej jackpot mal výšku 4 milióny libier. Camelot na svojej webovej stránke uvádza, že nevyplatí výhru držiteľovi ukradnutého žrebu, ale stránka neuvádza postup pri podozrení na ukradnuté bankové karty. Hráči si môžu kúpiť žreby bezkontaktnou bankovou kartou a nemusia byť nevyhnutne vyzvaní na preukázanie totožnosti.

Britská lotéria odmieta vyplatiť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Minulý rok vedenie Camelotu odmietlo vyplatiť nezamestnanému otcovi štyroch detí Ericovi Walkerovi (56) jackpot vo výške 200-tisíc libier. Obvinili ho, že predložil sfalšovaný žreb, písmeno F na karte bolo údajne zmenené tak, aby vyzeralo ako E. Walker trval na tom, že vyhral „čestne a spravodlivo” a povedal: „Vidím to tak, že som vyhral 200-tisíc libier a o peniaze som bol podvodne pripravený.“

Britská lotéria odmieta vyplatiť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

V roku 2016 dostal Camelot pokutu 3 milióny libier od komisie pre hazardné hry, lebo vyplatil jackpot vo výške 2,5 milióna libier hráčovi, ktorý predložil „zámerne poškodený výherný žreb“. Pokutu, darovanú neskôr na charitu, uložila komisia pre hazardné hry za podvod, ktorý sa stal v roku 2009, ale šesť rokov nebol odhalený. Ďalšiu pokutu 300-tisíc libier zaplatil Camelot po zverejnení nesprávnych výsledkov lotérie Lotto Millionaire na národnej webovej stránke lotérie. Po hodine ich opravil, ale medzitým ich videlo vyše 100-tisíc ľudí.

Viac o téme: JackpotKartaManchesterŽreb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu