Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ekologické protesty v Londýne: Cez deň zatkli viac ako 200 aktivistov

Aktivisti zablokovali aj niekoľko ulíc. Zobraziť galériu (2)
Aktivisti zablokovali aj niekoľko ulíc. (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, Kirsty Wigglesworth, )

LONDÝN - Polícia pozatýkala v Londýne v utorok počas dňa už viac ako 200 ekologických aktivistov, ktorí v rámci akcie Extinction Rebellion (Protest proti vyhynutiu) na niektorých miestach paralyzovali dopravu v britskej metropole.

Ako v utorok večer informoval predstaviteľ londýnskej polície Colin Wingrove, doteraz zatkli na rôznych miestach 209 ľudí. Väčšinu zatknutých podľa neho tvoria osoby, ktoré odmietli policajný príkaz na odchod z miesta, kde sa zdržiavali a blokovali tam dopravu.

Aktivisti zablokovali aj niekoľko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, Kirsty Wigglesworth, )

Aktivisti protestujú v uliciach Londýna už od pondelka proti nečinnosti britskej vlády v boji proti klimatickým zmenám. V noci z pondelka na utorok táborili na Waterloo Bridge, na námestí pred parlamentom a na Oxford Circus. Vyše sto ľudí spomedzi účastníkov protestu zadržali policajti už v skorých ranných hodinách. Päť osôb zatkli pre podozrenie z poškodenia centrály spoločnosti Shell.

Usporiadatelia Extinction Rebellion vyzývajú vládu na zníženie uhlíkových emisií do roku 2025 na nulu. V sérii protestov chcú až do 29. apríla "vypnúť Londýn". Podľa organizátorov sa protesty konajú vo viac ako 80 mestách v 33 krajinách.

Viac o téme: ProtestyAktivistiLondýnExtinction Rebellion
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu