Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Parížska promenáda plná krvi: Aktivisti protestovali proti vymieraniu druhov

(Zdroj: Repro foto YouTube/Le Parisien)

PARÍŽ - Environmentálni demonštranti v nedeľu vyliali na vyhľadávanej parížskej promenáde Trocadéro umelú krv so zámerom poukázať na zrýchľujúci sa úbytok rozmanitosti druhov na Zemi.

Členovia aktivistickej skupiny Extinction Rebellion pred zrakmi okoloidúcich i polície vyliali na zmienenej promenáde, ktorá sa nachádza oproti Eiffelovej veži, nádoby obsahujúce približne 300 litrov červenej tekutiny. Aktivisti mávali transparentmi so sloganmi ako "Zastavte šieste hromadné vymieranie" a predtým, ako miesto od umelej krvi vyčistili, si niekoľkými minútami ticha uctili vymierajúcu biodiverzitu, informuje tlačová agentúra AFP.

Šiestich členov Extinction Rebellion zároveň v nedeľu zatkli v meste Bordeaux na juhozápade krajiny za to, že počas noci rozvinuli na lešení budovy Obchodnej a priemyselnej komory, obľúbenom turistickom mieste, transparent.

Organizácia Spojených národov (OSN) vo svojej prelomovej správe z minulého týždňa varovala, že riziku vyhynutia čelí odhadom osem miliónov druhov. Extinction Rebellion založili vlani v Británii akademici a skupina sa medzitým stala jedným z najrýchlejšie sa rozširujúcich hnutí na svete.

Experti varujú: Už v najbližších desaťročiach môže ľudstvo čakať túto katastrofu

Skupina obhajuje používanie nenásilných foriem občianskej neposlušnosti, ktorou poukazuje na núdzový stav klímy a ekológie, ako aj na nutnosť znížiť skleníkové plyny a zastaviť vymieranie biodiverzity.

Viac o téme: AktivistiTrocadéroUmelá krv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu