Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Škandál v Poľsku: Supermarket predáva 74 rokov po vojne tovar propagujúci fašizmus

(Zdroj: Facebook)

KRAKOV – Obchodný reťazec Auchan, ktorý úspešne pôsobí v Poľsku, sťahuje z predaja turistické taštičky okolo pása, takzvané ľadvinky. Na látke, z ktorej sú tieto tašky ušité, sú totiž desaťročia zakázané symboly!

Obyvateľka Krakova informovala noviny „Gazeta Krakowska“ o zvláštnom tovare v jednom z krakovských obchodov siete Auchan. Žena niekoľko týždňov používala turistickú taštičku z maskáčovej látky, kým prišla na to, že sú na nej zakázané symboly.

Tašku si kúpila v krakovskom obchode Auchan na ulici Bora-Komorowskiego. Až po niekoľkých týždňoch si uvedomila, že na spodnej strane tašky sú vytlačené fašistické symboly: hákový kríž a nacistický orol, symbol Wehrmachtu. Medzi inými nápismi na látke si ich predtým nevšimla.
„Som šokovaná,“ povedala. „Niekoľko týždňov som chodila s taškou, na ktorej sú nacistické symboly. V živote by som si nemyslela, že sa niečo také môže predávať v reťazci supermarketov."

Hovorkyňe obchodného reťazca Auchan Dorota Patejko k tomu uviedla: „Tašky s nacistickými symbolmi nie sú produktom nášho obchodu, boli dodané poľským dodávateľom a zamestnanci siete neboli schopní zistiť, že niektoré z nich niesli nacistické symboly.“ Ako sa ukázalo, bol to poľský dodávateľ. V priemere na každej desiatej taške bol tento symbol. „Rozhodne nebolo naším zámerom uviesť tento druh výrobkov do predaja,“ dodala Patejko. V súčasnosti sieť Auchan sťahuje tašky s hákovým krížom z predaja. Zákazníci, ktorí si kúpili tento výrobok, majú možnosť ho vrátiť.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu