Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Londýnska mešita po útoku nožom uzavretá. Svedok: Toľko policajtov pokope som ešte nevidel!

Zobraziť galériu (5)

LONDÝN – Britská metropola žije v napätí a obavách, útoky nožom a strelnou zbraňou sú totiž na dennom poriadku. Polícia vo štvrtok uzavrela a hodiny prehľadávala Londýnsku ústrednú mešitu a jej okolie. Neďaleko nej totiž dobodali mladého muža.

Polícia uzavrela Londýnsku ústrednú mešitu, pretože incident sa stal v uličke neďaleko nej. Podľa svedkov útočník alebo útočníci údajne utiekli práve do mešity. 

Mešitu uzavreli.
Zobraziť galériu (5)
Mešitu uzavreli.  (Zdroj: YouTube)
Obeť, muž asi dvadsiatnik bol nájdený s bodnými ranami v bytovom dome na Cunningham Place vo Westminsteri približne o 18.15 h. Na mieste ho oživovali záchranári, po prevoze do nemocnice však svojim zraneniam podľahol. Policajní ťažkoodenci uzavreli a prečesávali oblasť neďaleko Regent´s Parku dlhé hodiny, nad miestom krúžil vrtuľník.Miestny obyvateľ Bahir Moulana (39) povedal, že kráčal smerom k mešite, odkiaľ polícia vyviedla ľudí skôr, než zavreli hlavnú bránu. Na mieste bolo toľko policajtov, koľko vraj muž v Londýne ešte nevidel, takže znervóznel, najmä keď si spomenul na nedávne krvipreliatie vo dvoch mešitách na Novom Zélande. „Všetci veriaci vyšli z budovy a isté dievča povedalo, že videlo utekať dvoch chlapíkov,“ povdal Moulana. „Polícia ich zadržala a nasadili im putá.“  To však údajne neboli páchatelia.
Londýnska mešita po útoku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Vymedzujúce policajné pásky boli napokon strhnuté až krátko pred polnocou. Hovorca polície uviedol, že vyšetrovanie pokračuje pátraním po podozrivých, ktorí z miesta činu utiekli. 

Londýnska mešita po útoku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)
Kriminalisti naliehavo žiadajú svedkov incidentu, aby sa ohlásili na polícii, čo aj anonymne. Predstavitelia Scotland Yardu uviedli, že v súvislosti s útokom zatiaľ nikoho nezadržali. Podľa nich incident pravdepodobne nesúvisí s terorizmom.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu