Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Opäť desivé krviprelievanie v Londýne: Šialené útoky nožom na šesť nevinných ľudí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

LONDÝN – Londýnske ulice v okrajových štvrtiach sa menia na peklo z čias Jacka Rozparovača. Ten mal na svedomí „len“ päť obetí. Od začiatku tohto roka sa však v Londýne odohralo 29 vrážd! Navyše sa násilná kriminalita v priebehu minulého roka zvýšila takmer o pätinu.

Šesť ľudí bolo včera dobodaných počas ďalšej noci krviprelievania –  páchateľ alebo páchatelia si vybrali dvoch 17-ročných chlapcov a štyroch mužov vo veku od 18 do 24 rokov. Očití svedkovia prvého útoku v Kidbrooke popísali dvoch mužov „vyzbrojených obrovskými nožmi“, v ďalšom prípade vyskočili útočníci z tmavého auta. Páchatelia surových činov doteraz nie sú známi a nie je ani jasné, či ide o vyrovnávanie si účtov gangov z podsvetia, či je v hre rasistický motív alebo len besnenie šialencov.

Majiteľa tohto obchodu zabili, práve keď ráno otváral.
Zobraziť galériu (3)
Majiteľa tohto obchodu zabili, práve keď ráno otváral.  (Zdroj: Twitter)
Asi 17-ročný chlapec dostal zásah do tváre v Tottenhame v severnom Londýne v nedeľu večer. Ďalšieho 17-ročného bodli v Barkingu na východe Londýna a o rok starší mladík sa stal terčom útoku v Tootingu na juhu Londýna. Obchodník Ravi Katharkamar (†54) bol zavraždený ranou do hrude, keď v nedeľu ráno otvoril svoj obchod s potravinami a vínom v severozápadnom Londýne. Ďalší dvaja boli vážne zranení v Hounslow v západnom Londýne a v Thyme Close.

Krv bola všade

 Vystrašená dievčina opísala útok na mladíka v Tootingu. „Šla som domov z práce, keď som zbadala čierne auto. Stalo sa to naozaj veľmi rýchlo. Auto do čohosi vrazilo do dvoch ďalších áut a ozval sa hlasný náraz. Vyskočili dvaja muži ozbrojení obrovskými nožmi. Boli veľmi vysokí a hrôzostrašní. Nože mali masívne čepele. Auto sa po útoku mužov na mladíka obrátilo a zmizlo. Utekala som k zranenému a videla som, ako sa postavil. Na hlave mal krvácajúcu ranu. Potom sa zrútil na zem. Bol celý zaliaty krvou. Krv bola všade. Videla som, že ho bodli do boku. Stalo sa to len pár sekúnd predtým. Bol to mladík tmavej pleti, asi dvadsaťročný. Snažila som sa ho udržať pri vedomí, pýtala som sa na meno a medzitým som volala políciu.“ Všetci naokolo sa časťami odevu snažili zastaviť mu krvácanie. Útok sa odohral v blízkosti školy, takže svedkami drámy boli aj školáci. Mladíka odviezli do nemocnice, je v kritickom, ale stabilizovanom stave. 

Polícia stále hliadkuje na miestach útokov.
Zobraziť galériu (3)
Polícia stále hliadkuje na miestach útokov.  (Zdroj: Twitter)
 Vyše tucta uniformovaných policajtov v ten večer podrobne prehľadávalo oblasť, kde bol tínedžer bodnutý. V ten istý deň sa zhodou okolností vrchná veliteľka polície Cressida Dicková vyjadrila, že útoky nožom na mladých sú na najhoršej úrovni, akú kedy videla. Počet policajtov v Anglicku a Walese pritom klesol od roku 2010 o 20-tisíc. Počet úmrtí súvisiacich s útokmi nožom vzrástol zo 186 v rokoch 2015 – 16 na 285 v rokoch 2017 – 18.

 

Viac o téme: VraždyLondýnútoky nožom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu