Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nehoda školského autobusu u našich susedov: Štrnásť detí je zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR)

VĚŽNIČKA - Pri nehode školského autobusu pri obci Věžnička v okrese Jihlava utrpelo zranenia 14 detí a vodič vozidla. Všetky deti skončili v nemocnici a na ošetrenie previezli záchranári aj vodiča. Informuje o tom spravodajský portál iDnes.cz.

Podľa hovorkyne krajskej zdravotníckej záchrannej služby Vladislavy Filovej je jedno dieťa stredne ťažko zranené a zvyšné deti a vodič majú len ľahké zranenia. Dieťa so stredne ťažkým zranením previezol do nemocnice v Jihlave vrtuľník. Sanitky do jihlavskej nemocnice priviezli sedem detí, z ktorých päť už podľa hovorkyne nemocnice Moniky Zachrlovej prepustili. "Dve tu zostanú cez noc na pozorovanie, skôr pre istotu," uviedla Zachrlová. Šesť detí previezli do nemocnice v meste Havlíčkův Brod. Žiadne z nich zrejme nebudú musieť hospitalizovať.

Nehoda sa stala pred 14:30 na ceste medzi Věžničkou a mestom Polná. Autobus viezol celkovo 17 detí. Príčinu a okolnosti havárie polícia ešte vyšetruje. Podľa doterajších informácií polície šiel autobus smerom od Polnej k Věžničke, keď v pravotočivej zatáčke prešiel do protismeru a ľavou stranou narazil do stromu. Ako uviedla hovorkyňa polície Jana Kroutilová, vodič bol v čase nehody triezvy.

Viac o téme: NehodaAutobusŠkolaŽiaci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu