Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragédia v Poľsku, zo záberov na VIDEU mrazí: Vlak narazil do sanitky, dvaja mŕtvi záchranári

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: YouTube)

POZNAŇ – Pri meste Puszczykowo vo Veľkopoľskom vojvodstve sa na železničnom priecestí stala tragická nehoda. Medzi závorami z doteraz neznámych príčin uviazla sanitka, do ktorej potom narazil vlak. Udalosť sa nezaobišla bez obetí na životoch.

K tragédii došlo v stredu pred 16. hodinou na priecestí so závorami, do sanitky narazil medzimestský vlak na ceste medzi Katovicami a Gdyňou. Na mieste zomreli dvaja členovia záchranného tímu, lekár a záchranár. 

Tragédia v Poľsku, zo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Prežil len vodič, ktorého odviezli do nemocnice. Polícia zisťuje, ako sa mohlo stať, že tesne pred príchodom vlaku sa na železničnom priecestí ocitla sanitka.

„Je to veľmi smutná situácia, keď sa niekto, kto zachraňuje ľudské životy, nevráti z poslednej služby k svojej rodine,“ napísal poľský premiér Mateusz Morawiecki na Twitteri. Vedúci vlády vyslovil úprimnú sústrasť rodinám zosnulých.

Tragédia v Poľsku, zo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)
<br "=""> Nikto z cestujúcich vo vlaku nebol zranený, ale je možné, že sa poškodili koľajnice. Železničná spoločnosť PKP v správe informovala o prerušení vlakovej dopravy a o zavedení náhradnej komunikácie. „Pre cestujúcich bola do stanice Poznaň hlavná stanica zavedená náhradná autobusová doprava. Zo stanice Poznaň hlavná stanica mohli cestujúci použiť vlak IC č. 75000/1. Pre cestujúcich z vlaku IC č. 65102/3 „Piast“, ktorý bol odstavený na stanici Kościan, bola do stanice Poznaň hlavná stanica zavedená náhradná autobusová doprava. Vlaky PKP Intercity smerujúce zo stanice Vroclav hlavná stanica do stanice Poznaň hlavná stanica premávali obchádzkou cez Ostrów Wielkopolski. Pasažieri, ktorí cestovali do Ravíc a Lešna, mohli použiť vlaky spoločností Polregio a Koleje Dolnośląskie. Bolo dohodnuté, že cestovné lístky budú preplatené,“ uviedlo PKP.

Viac o téme: SanitkaVlakZrážka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu