Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V tichosti zomrela jediná dcéra nacistického monštra: FOTO Za krstného otca mala Adolfa Hitlera

Krstným otcom malej Eddy sa stal Adolf Hitler Zobraziť galériu (3)
Krstným otcom malej Eddy sa stal Adolf Hitler (Zdroj: profimedia.sk)

MNÍCHOV - Jediná dcéra nacistu Hermanna Göringa Edda bola vo všetkej tichosti pochovaná v Mníchove do neoznačeného hrobu. Zomrela vlani v decembri vo veku 80 rokov, ale informácie o tom sa objavili v médiách až teraz.

Brat TOP nacistu Göringa zachraňoval ľudí pred Nemcami: Na Československo mal zlé spomienky

Izraelský server Times of Israel napísal, že žena zomrela 21. decembra. Jej otec velil počas 2. svetovej vojny Luftwaffe, po vojne ho spojenci zatkli a norimberský tribunál nad ním vyniesol rozsudok smrti. Deň pred jeho vykonaním Göring spáchal samovraždu.

Edda Göringová sa narodila 2. júna 1938 ako dieťa maršala a jeho druhej ženy, herečky Emmy Sonnemannovej. Adolf Hitler jej bol za kmotra.

O svojom otcovi hovorila v dobrom. "Mala som vďaka starostlivosti svojich rodičov veľmi pekné rané detstvo," oznámila v jednom z rozhovorov. Bola presvedčená o dobrote svojho otca a snažila sa ospravedlňovať jeho podiel na vraždení Židov, píše izraelský denník.

V tichosti zomrela jediná
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Som presvedčená, že otec, keď sa pripojil k Hitlerovi, veril, že robí pre Nemecko to najlepšie. Otec bol mimoriadne obľúbený, a to aj v cudzine. Mal vzdelanie, bol osobnosť a mal vrodenú vrelosť," povedala Göringova dcéra.

Po vojne žila s matkou až do jej smrti v roku 1973, pracovala v zdravotníctve. V roku 2014 neuspela na bavorských úradoch so žiadosťou o získanie časti otcovho majetku. Bavorský parlament žiadosť zamietol po debate, ktorá trvala len niekoľko minút.

Viac o téme: NacistaHermann GöringEdda Göringová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu