Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena (29) vo vegetatívnom stave porodila dieťa: VIDEO Testy DNA šokovali, sex s opatrovateľom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PHOENIX - Polícia v arizonskom Phoenixe zadržala zdravotníka podozrivého zo sexuálneho útoku proti pacientke opatrovateľského ústavu, ktorá je dlhodobo nemohúca. Uviedla to v stredu agentúra AP. Prípad ženy, ktorá v decembri porodila zdravého chlapca, vyvoláva mimoriadnu pozornosť amerických médií.

Otec náhodou zistil, čo robia opatrovateľky s jeho postihnutým synom (8): VIDEO totálnej hrôzy

Tridsaťšesťročný Nathan Sutherland bol zadržaný pre podozrenie zo znásilnenia a fyzického násilia. Je zamestnancom opatrovateľského ústavu Hacienda HealthCare, kde je žena umiestnená už vyše desať rokov. Bol poverený starostlivosťou o jej zdravotný stav. K jeho zatknutiu podľa AP viedla analýza DNA.

Žena (29) vo vegetatívnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Ross D. Franklin)

Sutherland sa k obvineniu nevyjadril, z väzby bol prepustený na kauciu pol milióna dolárov (cca 440-tisíc eur) vyplatenú v hotovosti. Zo zamestnania ho prepustili, zo svojich funkcií tiež odišlo vedenie ústavu a časť ošetrujúcich lekárov. Sutherland doteraz nebol trestaný, podľa obhajcov je to rodinný typ a otec niekoľkých malých detí.

Nathan Sutherland so svojou sestrou
Zobraziť galériu (4)
Nathan Sutherland so svojou sestrou  (Zdroj: MySpace)

Vegetatívny stav, do ktorého sa žena údajne dostala po páde do vody, je porucha vedomia, pri ktorej pacient nereaguje na podnety okolia, má však otvorené oči a fungujú u neho kmeňové reflexy vrátane dýchania a krvného obehu.

Žena (29) vo vegetatívnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: MySpace)

Rodina postihnutej ale vydala vyhlásenie, podľa ktorého obeť znásilnenia vo vegetatívnom stave nie je. Jej intelektuálne schopnosti sú síce nulové a nemôže hovoriť, ale čiastočne vraj pohybuje údmi, hlavou a krkom. Reaguje na zvuk a je schopná tvárových gest.

Dvadsaťdeväťročná žena, ktorej meno drží ústav aj polícia v tajnosti, priviedla syna na svet 29. decembra. O dieťa sa postará rodina. Opatrovatelia o tehotenstve údajne nevedeli a spočiatku im nebolo jasné, prečo pacientka začala stonať. Ústav udalosť označil za "hlboko znepokojujúci incident". Poslednú lekársku prehliadku absolvovala žena vlani v apríli.

Viac o téme: DieťaZnásilnenieOpatrovateľVegetatívny stav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu