Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dramatické VIDEO záchrany dieťatka: Vodička zasiahla v poslednej chvíli, po ulici bežalo bosé

Šoférka autobusu zachránila dieťa, ktoré sa potulovalo po uliciach v zime bosé. Zobraziť galériu (4)
Šoférka autobusu zachránila dieťa, ktoré sa potulovalo po uliciach v zime bosé. (Zdroj: Youtube/ODN)

MILLWAUKE - Tomu sa hovorí hrdinstvo. Šoférke autobusu v americkom štáte Wisconsin sa stalo niečo, čomu by každá matka len ťažko uverila. Dramatické video v autobuse zachytilo, ako vodička Irena zrazu zastavila autobus. Na ulici totiž uvidela pobehovať malé a plačúce dieťatko, ktoré bolo neoblečené a bosé.

Vo wisconsinskom meste Milwaukee zažila vodička autobusu netradičnú situáciu. Keby nezasiahla, celé sa to mohlo skončiť tragédiou Zachovala sa doslova hrdinsky a určite sa v nej zobudil materinský cit. Nebyť jej, dieťatku sa mohlo na ulici niečo stať.

Dramatické VIDEO záchrany dieťatka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/ODN)

Dievčatko behalo poulici bosé a neoblečené

Počas jednej zo svojich služieb koncom decembra minulého roku musela vodička autobusu Irena Ivic nečakane zastaviť autobus. Uvidela totiž, ako po ulici pobehuje malé plačúce dievčatko. Rozhodla sa okamžite zastaviť autobus, vystúpiť z neho a utekala po dievčatko. 

To behalo po ulici úplne bosé len v domácom oblečení, plienke v mrazivom počasí a plakalo. Bolo zhruba osem hodín ráno dva dni pred Vianocami. Irena nechápala, ako je možné, že sa toto vôbec stalo. Bezpečnostná kamera z autobusu všetko zachytila. „Panebože, úplne sa trasiem,“ povedala po návrate do autobusu. 

Psychicky chorá matka

Jedna z cestujúcich pribehla a dala vodičke bundu, aby mohla dievčatko zakryť. Po celý čas držala malú v náručí. Irena zavolala políciu a tá si po chvíli po dievčatko prišla. Potom, čo dorazili policajti, podarilo sa im skontaktovať s jej otcom Hasanom Ali Abdul Kasimom a nechali ho u neho. Ten polícii ozrejmil, čo sa mohlo stať. Matka dievčatka totiž trpí psychickou poruchou.

Dramatické VIDEO záchrany dieťatka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/ODN)

Kasim uviedol, že dievčatko údajne vzala do kostola, ktorý bol hneď cez cestu a neskôr na dievčatko úplne zabudla. Dieťa našťastie nebolo zranené a v prípade neboli podané žiadne trestné oznámenia. Krajský policajný riaditeľ Chris Abele ocenil vodičku za jej hrdinskú akciu. „Spravila oveľa viac, než čo mala v náplni práce. Neberiem tento druh súcitu ako samozrejmú vec,“ povedal Abele. Irena Ivic pracuje pre mestský dopravný podnik v Milwaukee päť rokov. 

Dramatické VIDEO záchrany dieťatka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/ODN)

Viac o téme: ZáchranaAutobusŠoférkaWisconsin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu