Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pápež na záver roka o ťažkej situácii bezdomovcov: Veriaci by im mali poskytnúť pomoc

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Riccardo De Luca)

VATIKÁN - Pápež František slúžil v pondelok večernú pobožnosť v Bazilike sv. Petra pri príležitosti končiaceho sa roka 2018. Upozornil pritom na ťažkú situáciu bezdomovcov počas zimného obdobia, informoval server Vatican News.

Pápež vo vatikánskej bazilike slávil vešpery spojené s eucharistickou adoráciou, požehnaním a ďakovným spevom Te Deum na záver kalendárneho roka. Pomodlil sa tiež pred vatikánskym betlehemom vymodelovaným z piesku a navštívil priestory nového charitatívneho zdravotníckeho strediska. František počas kázne pripomenul, že len v samotnom Ríme žije viac ako 10.000 ľudí bez vlastného domova.

"V zime je ich položenie osobitne tvrdé. Všetci sú Božími synmi a dcérami, avšak rôzne formy otroctva, neraz veľmi komplexné, ich priviedli do situácie, keď žijú na okraji ľudskej dôstojnosti," povedal pápež. Apeloval pritom na veriacich a na cirkev, aby ľuďom v tomto položení poskytovali pomoc a podporu. Na Nový rok bude František slúžiť omšu pri príležitosti sviatku Panny Márie Bohorodičky. Prednesie tiež posolstvo ku katolíckemu Svetovému dňu pokoja.

Viac o téme: BezdomovciOmšaVatikánPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu