Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Panika na letisku v Paríži! Dvaja muži manipulovali so zbraňami

(Zdroj: TASR/AP Photo/Thibault Camus)

PARÍŽ - Paniku na parížskom letisku Roissy-Charles-de-Gaulle vyvolali v stredu dvaja muži manipulujúci so strelnými zbraňami. Neskôr sa ukázalo, že šlo o airsoftové pištole - zbrane strieľajúce guľôčky za pomoci stlačeného vzduchu. Pištole však vyzerali ako pomerne verné repliky skutočných zbraní.

Informovala o tom agentúra AFP, ktorá spresnila, že mužov nakrátko zadržali. K incidentu došlo okolo 08.30 h SEČ, keď na dvoch "nefrancúzsky hovoriacich" mužov upozornil jeden z cestujúcich. Kvôli zbraniam v puzdre následne vypukla medzi ľuďmi panika. Podozrivých potom zadržalo komando pohraničnej polície. Nariadená bola aj evakuácia cestujúcich a personálu terminálu č. 2.

Policajný zdroj podľa AFP spresnil, že muži pri zadržaní nekládli žiadny odpor. Vyšetrovaním sa zistilo, že nemajú záznam v policajnom registri. Podľa AFP jeden z mužov do Paríža práve pricestoval a druhý ho prišiel na letisko vyzdvihnúť. Jeden z dvojice je údajne Francúz. Druhý muž je Bielorus s povolením na pobyt vo Francúzsku. Normálna prevádzka terminálu č. 2, kde kvôli zabudnutej batožine zasahoval aj tím policajných pyrotechnikov, bola obnovená o 09.15 h SEČ.

Viac o téme: LetiskoZbraneMužiAirsoftParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu