Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Mladý lekár sa obesil: Dôvod, prečo to urobil, je absurdný

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Eduard Zigar, google street view)

Birmingham – Mladý doktor sa obesil v nemocnici hodinu potom, čo skončil jednu zo svojich prvý služieb. Údajne sa zabil preto, lebo zápasil s IT systémom nemocnice, zistilo sa pri vyšetrovaní.

Eduard Zigar (25) si vzal život iba pár dní potom, ako začal pracovať ako lekár v nemocnici Queen Elizabeth Hospital v Birminghame. Pochádzal Klajpedy v Litve. V nemocnici začal pracovať 20. augusta a obesil sa 25. augusta. Nasledujúci deň v práci sa neukázal, jeho telo našli až 27. augusta v skrini oddelenej od nemocnice.

Mladý lekár sa obesil:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Eduard Zigar)

Dr. Zigar visel z rámu dverí zo skrine, kde ho našli. Bol vyhlásený za mŕtveho svojim kolegom krátko potom, čo ho našli, zistila pri vyšetrovaní polícia v Birminghame. Vyšetrovanie v nemocnici nezisitilo žiadny incident počas jeho služby, ktoré mohlo viesť ku skratu a spôsobiť samovraždu. Alkohol ani drogy neboli potvrdené pri pitve. Kolegovia ho opísali ako nervózneho, tichého a utiahnutého a zdôraznili, že zápasil s nemocničným IT systémom, informuje britský Dailymail.

Jeho nadriadený ho opísal ako príjemného človeka a schopného doktora. Ako lekár pracoval v Británii už predtým, preto mu ponúkli miesto ako náhradu za chorého doktora. „Bol aj trochu nervózny, čo nie je neobvyklé pri začiatočníkoch. Eduard bojoval s naším IT systémom a pokúšal sa ho naučiť.“

Pri vyšetrovaní sa vypočúvali kolegovia, vrátane doktorov, ktorí mu ponúkali pomoc pred smrťou. V deň smrti opustil pracovisko o 3 hodiny skôr a takmer hodinu sa pohyboval po nemocnici. Do ambulantného oddelenia prišiel o 18:59, kde jeho telo našli o dva dni neskôr. Život si zrejme vzal chvíľu po príchode do ambulancie.

Mladý lekár sa obesil:
Zobraziť galériu (3)

Keď sa neukázal v práci, personál si myslel, že došlo k chybe v rozpise služieb alebo sa jednoducho rozhodol neprísť do nemocnice. Neskôr volali do nemocnice jeho rodičia, ktorí s ním nemalo kontakt vyše 48 hodín. V nemocnici nemohli nájsť žiadny záznam o ňom kvôli chybe v záznamoch, mali nesprávne jeho priezvisko.  

Jeho rodičia sú zdrvení a nemôžu uveriť, čo sa stalo. „Eduard bol veľmi dobrý človek. Bol tolerantný, milujúci a miloval život,“ povedala jeho matka. Posledný kontakt s ním bola sms správa z 24. augusta.

Vyšetrovateľ smrť uzavrel ako samovraždu obesením. Dôvody nie sú známe, prečo to urobil.

Viac o téme: ObesenieLekárSamovraždaBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu