Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Narodeninové šťastie v nešťastí: FOTO Muž zlomil manželke rebro, zachránil jej tak život

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook Sarah Williamson)

NEWCASTLE – Manžel objal manželku pri príležitosti jej narodenín a nechtiac jej zlomil rebro. V nemocnici jej diagnostikovali rakovinu kostnej drene a nastúpila na experimentálnu liečbu, ktorá jej pomohla.

Žene diagnostikovali rakovinu kostnej drene potom, čo je manžel zlomil rebro. V nemocnici odhalili, čo sa s ňou skutočne deje, informuje The Northern Echo. Sarah Williamsonová (41) trpela bolesťami chrbta a ramien vyše roka, myslela si, že to bolo spôsobené úrazom pri behu. Jej skutočný zdravotný stav sa ukázal potom, čo sa s ňou jej manžel Richard (39) objímal. Majú spolu šesťročnú dcérku.

Narodeninové šťastie v nešťastí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook Sarah Williamson)

Lekári diagnostikovali žene myelóm – rakovinu kostnej drene. Podľa Sarah bola jej diagnóza zničujúca. Jej liečbu má na starosti profesor Graham Jackson v nemocnici The Freeman Hospital v Newcastle upon Tyne. Sarah sa liečila pomocou nového experimentálneho lieku, ktorý jej pomohol a uľavilo sa jej.

Sarah sa dobrovoľne prihlásila do štúdie, ktorá zahŕňala viac ako 4000 pacientov s myelómom po celej Británii. Počas štúdie liečba zahŕňala lenalidomid, neskôr chemoterapiu a transplantáciu kmeňových buniek. Vedci z Newcastle University objavili počas sedem ročnej vedeckej štúdie liečbu, ktorá ponúka nádej na zlepšenie pre pacientov trpiacich rakovinou kostnej drene.

Narodeninové šťastie v nešťastí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook Sarah Williamson)

Sarah, ktorá pracuje ako manažérka na komunikačnom oddelení, hovorila o svojej liečbe: „Keď ma požiadali, aby som sa stala súčasťou klinickej štúdie, neváhala som so súhlasom. Veľmi ma potešilo, že som bola vybratá na užívanie lenalidomidu, pretože som veľmi dobre reagovala na tento liek. Netrpela som vedľajšími účinkami a moja bolesť je preč.“ Sarah je v súčasnosti v remisii, to znamená, že jej rakovina je potlačená.

Lenalidomid predlžuje remisiu o dva roky u mladších pacientov a u starších o viac ako rok. Znižuje progres choroby a smrť o viac ako polovicu. V praxi to znamená, že tento nový liek dáva viac času na vyliečenie rakoviny kostnej drene.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu