Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Diaľnicu D2 v smere na Bratislavu zablokoval olej rozliaty z prevráteného kamiónu

BRNO - Diaľnicu D2 v Brne v smere na Bratislavu zablokovala dnes dopoludnia nehoda kamiónu, z ktorého vytiekol náklad palmového oleja. Kamión sa prevrátil na príjazde z diaľnice D1 neďaleko nákupných stredísk na okraji Brna.

Vrstva oleja pokryla vozovku diaľnice D2, ktorá bude uzavretá do popoľudňajších hodín, povedal ČTK hovorca hasičov. Polícia odkláňa dopravu, tvoria sa kolóny pomaly idúcich áut na príjazde z centra Brna i od Prahy.

Srbský vodič kamiónu nezvládol ostrú zákrutu na príjazde, následne kamión prerazil betónové zábrany a prevrátil sa. Kamión prevážal asi sto barelov s kapacitou 200 litrov palmového oleja, približne polovica sudov sa poškodila. Odstránenie oleja z vozovky je náročné. "Olej pri týchto teplotách rýchlo tuhne, zle sa s ním pracuje," povedal operačný dôstojník hasičov. Po hasičoch už prevzali likvidáciu oleja špecializované firmy.

Na mieste sú taktiež pracovníci odboru životného prostredia brnenského magistrátu. Z kamiónu vytiekla aj nafta, väčšina do priekopy vedľa diaľnice. Srbský vodič sa pri nehode ľahko zranil. Z nemocnice bol ihneď po ošetrení prepustený.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu