Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý Trumpov právnik Cohen sa chce vykúpiť: Prešiel od republikánov k demokratom

Michael Cohen Zobraziť galériu (2)
Michael Cohen (Zdroj: SITA/AP Photo/Mary Altaffer, File)

WASHINGTON - Bývalý právnik amerického republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa, Michael Cohen, sa vrátil k Demokratickej strane. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Cohenov právny zástupca Lanny Davis vo štvrtok na Twitteri napísal, že jeho klient zmenil svoju registráciu z republikána na demokrata. Davis vysvetlil, že Cohen urobil túto zmenu preto, lebo sa chce dištancovať "od hodnôt súčasnej" administratívy.

Prechod k demokratom urobil Cohen v predvečer piatkového konečného termínu, do ktorého sa musia Newyorčania zaregistrovať, ak chcú voliť v novembrových kongresových voľbách. Američania budú 6. novembra vyberať nových členov Snemovne reprezentantov a tretinu Senátu.

Michael Cohen
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Craig Ruttle, File)

Cohen sa v auguste priznal k ôsmim obvineniam vzneseným federálnou prokuratúrou. Cohen v priznaní uvádza, že Trump mu ako svojmu osobnému právnikovi pred prezidentskými voľbami v roku 2016 nariadil, aby sa postaral o vyplatenie peňazí pornoherečke Stormy Daniels a bývalej modelke pánskeho erotického časopisu Playboy a kúpil tak ich mlčanie. Obe ženy tvrdia, že mali s Trumpom pomer.
 

Viac o téme: Donald TrumpMichael Cohen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu