Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mestom otriaslo brutálne vraždenie: FOTO Otec (24) zmárnil tri dcérky, priateľku aj jej matku

Mara Quinn a Anthony Robert Harvey Zobraziť galériu (4)
Mara Quinn a Anthony Robert Harvey (Zdroj: Facebook)

PERTH - Austrálska polícia objavila v nedeľu v dome na severovýchodnom predmestí Perthu telá dvojročných dvojčiat, ich trojročnej sestričky, ich matky a ich babičky. Päť obetí má mať na svedomí otec detí a priateľ zavraždenej ženy Anthony Robert Harvey (24), ktorý údajne zotrval s mŕtvolami v domácnosti niekoľko dní, než zašiel sám na políciu.

Najhorší strelecký masaker v Austrálii za 20 rokov: Prvé FOTO, medzi obeťami sú aj štyri deti

Mladík čelí obvineniu z vraždy svojich dvojčiat Alice a Beatrix (†2), dcérky Charlotte (†3), snúbenice Mary (†47) Quinnovej a jej matky Beverley Quinnovej (†74). Podľa portálu news.com.au malo prísť ku krvavej dráme 3. septembra, pričom babička bola údajne zabitá nasledujúci deň, keď k nim prišla na návštevu.

Beverley Quinnová
Zobraziť galériu (4)
Beverley Quinnová  (Zdroj: Facebook)

Policajný komisár Chris Dawson pre médiá povedal, že pri útoku nebola použitá žiadna strelná zbraň, ale nejaký tupý predmet a nože. Obe dospelé ženy boli údajne zavraždené v kuchyni a deti v iných miestnostiach domu. Motív zločinu zostáva zatiaľ neznámy.

Mestom otriaslo brutálne vraždenie:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AAP/Richard Wainwright)

Verejnosť bola oboznámená iba s tým, že Harvey v nedeľu popoludní zašiel na policajnú stanicu v meste Pannawonica, ktoré sa nachádza približne 15 hodín cesty severne od perthského predmestia Bedford, kde sa incident odohral. Polícii musel prezradiť detaily, ktoré mali za následok prehliadku domu. Polícia odmietla vysvetliť, čo Harvey povedal, aby ich priviedol na miesto činu. Noc potom strávil rozhovorom s detektívmi, ktorí ho vypočúvali.

Beverley Quinnová s vnúčatami
Zobraziť galériu (4)
Beverley Quinnová s vnúčatami  (Zdroj: Facebook)

V auguste 2014 sa Mary Quinnová na sociálnej sieti pochválila tým, že sa práve zasnúbila. O šesť mesiacov neskôr sa jej narodila prvá dcérka. Susedia opísali, že rodina žila na predmestí Perthu asi štyri roky a vyzerala veľmi priateľsky. Babička k nej chodievala každý deň a pomáhala im s dievčatami, ktoré vždy zaplnili inak pokojnú ulicu svojím smiechom. "Bola to normálna rodina, nikdy by ste si nepomysleli, že sa môže stať niečo takéto," povedal pre ABC Vagner de Souza.

Násilné trestné činy sú podľa agentúry Reuters v Austrálii relatívne vzácne. V štáte Západná Austrália, ktorého je Perth hlavným mestom, ide ale v poslednom čase už o druhý podobný čin. V máji našla polícia v dome v obci Osmington sedem zastrelených vrátane štyroch detí. Prípad z Osmingtonu bol podľa ABC najhorším násilným činom v krajine od masakru v Port Arthur v Tasmánii v roku 1996, pri ktorom zahynulo 35 ľudí. Austrália následne v 90. rokoch výrazne sprísnila zákony o držaní zbraní.

Viac o téme: RodinaVraždaPerthAnthony Robert Harvey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu