Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Vážna dopravná nehoda v Nemecku: Autobus šoféroval Čech, desiatky ranených

Nehoda autobusu v Nemecku Zobraziť galériu (3)
Nehoda autobusu v Nemecku (Zdroj: SITA/Bernd Wuestneck/dpa via AP)

LINSTOW - Autobus zišiel v piatok nadránom do priekopy vedľa diaľnice v severovýchodnom Nemecku a prevrátil sa. Šestnásť ľudí utrpelo zranenia, šiesti z nich vážne. Informovali o tom tlačové agentúry DPA a AP.

Nehoda sa stala pri obci Linstow, ležiacej neďaleko mesta Rostock, na diaľnici A19 v smere do metropoly Berlín. Príčina havárie nie je zatiaľ známa.

Nehoda autobusu v Nemecku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Bernd Wuestneck/dpa via AP)

O ďalších 30 pasažierov autobusu sa postarali hasiči a záchranári. Diaľnicu v smere na Berlín uzavreli, informovala nemecká polícia.

Nehoda autobusu v Nemecku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Bernd Wuestneck/dpa via AP)

Podľa dánskej rozhlasovej stanice DR je medzi ľahko zranenými aj český vodič, ktorý sedel za volantom. Hovorkyňa FlixBusu oznámila, že autobus išiel s 61 cestujúcimi a dvoma vodičmi zo Štokholmu do Berlína so zastávkou v Kodani. Z dánskej metropoly vyšiel podľa cestovného poriadku o 23:40 a do Rostocku sa preplavil trajektom.

Neskôr polícia doplnila, že v autobuse boli pasažieri z 22 štátov. O aké krajiny konkrétne ide, nespresnila. Väčšinou to však sú štátni príslušníci škandinávskych krajín. Vodič, ktorý sedel za volantom, ale ktorého nemecké zdroje bližšie neidentifikovali, bol rovnako ľahko zranený a dychový test na prítomnosť alkoholu bol u neho negatívny.

Viac o téme: AutobusDopravná nehodaNemeckoLinstow
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu