Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polícia opäť upravila počet obetí pádu mosta v Janove: Pod troskami sa nachádzajú ďalšie telá

Zrútený most v Janove Zobraziť galériu (2)
Zrútený most v Janove (Zdroj: SITA/AP Photo/Antonio Calanni)

JANOV - Na 38 z pôvodných 39 znížila vo štvrtok talianska polícia počet obetí zrútenia časti diaľničného mosta, ku ktorému došlo v prístavnom meste Janov. Informuje o tom agentúra Reuters.

Talianski záchranári od utorka prehľadávajú trosky betónového mosta na mieste nehody a pátrajú po preživších. Ako v stredu večer pre televíznu stanicu La7 povedal taliansky vicepremiér a minister vnútra Matteo Salvini, je veľká pravdepodobnosť, že pod troskami mosta sa ešte nachádzajú ďalšie obete.

Podľa agentúry DPA sa v sobotu uskutoční smútočná ceremónia za všetky oficiálne potvrdené obete. Taliansky premiér Giuseppe Conte to uviedol na sociálnej sieti Twitter. V tento deň bude v Taliansku aj štátny smútok.

Polícia opäť upravila počet
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Luca Zennaro/ANSA via AP)

Pri zrútení časti Morandiho mosta nad údolím rieky Polcevera v Janove spadlo krátko pred poludním z výšky niekoľkých desiatok metrov 30-35 osobných a viacero nákladných áut. Trosky a vozidlá dopadli do koryta rieky, na železničné koľaje a do priemyselného areálu. 

Medzi obeťami sú najmenej tri maloleté osoby vo veku 8, 12 a 13 rokov. Zranenia utrpelo najmenej 15 ľudí, z toho traja sa nachádzajú v kritickom stave. Počet nezvestných nebol bezprostredne známy. V čase incidentu bola v danej oblasti silná búrka. Na moste vybudovanom ešte v 60. rokoch 20. storočia tiež prebiehali údržbové práce.

Nezvestných môže byť stále 20 ľudí

Až 20 ľudí môže byť ešte nezvestných po utorkovom zrútení časti diaľničného mosta v talianskom prístavnom meste Janov. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica Sky News s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Talianski záchranári od utorka prehľadávajú trosky betónového mosta na mieste nehody a pátrajú po preživších. Janovský generálny prokurátor Francesco Cozzi novinárom povedal, že "nezvestných stále môže byť od desať do dvadsať ľudí".

Viac o téme: TalianskoPád mostaJanov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu