Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Oddych na výletnej lodi v Španielsku sa zmenil na horor: VIDEO Desiatky zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - O požiari na turistickom katamaráne, ku ktorému došlo v utorok popoludní v Galícii na severozápade Španielska a pri ktorom sa zranilo celkove 37 osôb, priniesli informácie španielske médiá vrátane internetových vydaní mienkotvorných denníkov El País a El Mundo.

Dráma pri úteku pred plameňmi v Grécku: Strach o životy, požiar ich donútil k odvážnemu činu

S ťažkými popáleninami previezli do nemocníc v La Coruni a Pontevedre troch, s veľmi ťažkými ďalších dvoch zranených. Zatiaľ nevedno, či sú medzi zranenými aj cudzinci. Príčiny požiaru objasní až vyšetrovanie, do úvahy prichádzajú explózia v kuchyni plavidla, ale aj jeho zrážka s rybárskym žeriavom, informovali médiá s odvolaním sa na hovorcu hasičov.

Viacero pasažierov skočilo z trajektu do vôd mora, pretože v čase vypuknutia požiaru sa plavidlo nachádzalo ešte neďaleko pobrežia. Oficiálne zdroje však ubezpečili, že sa v oblasti nepátra po žiadnom nezvestnom, všetkých 49 cestujúcich vrátane ôsmich detí, ako aj troch členov posádky sa podarilo dostať z ohrozenia.

Aj keď sa oheň podarilo dostať pod kontrolu v priebehu rádovo minút, záchranná operácia trvala dve hodiny a hasiace práce pokračovali v lokalite aj večer za účasti príslušníkov štyroch hasičských útvarov.

Viac o téme: PožiarVýletná loďŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu