Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jeho majetok by chcel mať každý: FOTO Toto je najbohatší človek v novodobej histórii

Jeff Bezos Zobraziť galériu (2)
Jeff Bezos (Zdroj: SITA/AP)

NEW YORK - Zakladateľ internetového obchodu Amazon Jeff Bezos sa stal najbohatším človekom v modernej histórii, hodnota jeho majetku v pondelok prekonala 150 miliárd USD. Uviedla to agentúra Bloomberg. Majetok 54-ročného Bezosa je zhruba o 55 miliárd USD vyšší ako majetok zakladateľa Microsoftu Billa Gatesa, ktorému patrí druhé miesto.

Zverejnili rebríček najbohatších ľudí sveta: Medzi miliardármi aj Slovák, jeho majetok stúpa

Po úprave hodnoty majetku o infláciu zobral Bezos titul najbohatšieho človeka v modernej histórii Gatesovi. Jeho majetok v roku 1999 prekonal na krátky čas 100 miliárd USD, čo by v dnešnom vyjadrení predstavovalo zhruba 149 miliárd USD. Šéf Amazonu sa tak stal najbohatším človekom najmenej od roku 1982, kedy časopis Forbes zverejnil prvýkrát svoj rebríček najbohatších ľudí planéty, upozornil Bloomberg.

Akcie Amazonu pokračujú v raste a už pri včerajšom dopoludňajšom obchodovaní v New Yorku vďaka ich cene Bezosov majetok prekonal 150 miliárd USD. Od začiatku roka akcie firmy vzrástli asi o 56 percent a Bezosov majetok asi o 52 miliárd USD. To je viac ako celý majetok indického podnikateľa Mukeša Ambaniho, ktorý sa stal najbohatším človekom v Ázii, kde zosadil čínskeho podnikateľa a zakladateľa firmy Alibaba Jacka Maa.

Jeho majetok by chcel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Bezos je tiež už takmer taký bohatý ako rodina Waltonovcov, ktorá vlastní okrem iného maloobchodnú spoločnosť Walmart a je s majetkom 151,5 miliardy USD najbohatšou dynastiou. Gatesov majetok teraz Bloomberg vyčíslil na 95,5 miliardy USD. Gates by ale mal viac ako 150 miliárd USD, keby si nechal aj majetok, ktorého sa vzdal, prevažne v prospech nadácie Billa a Melindy Gatesovcov. Gates od roku 1996 podľa verejne dostupných informácií daroval takmer 700 miliónov akcií Microsoftu a 2,9 miliardy USD v hotovosti a ďalšom majetku.

Viac o téme: PeniazeMajetokBill GatesAmazonJeff Bezos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu