Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Twitter sa odhodlal k ráznemu kroku: Lídri Hamasu a Hizballáhu majú po chlebe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ANKARA - Mikroblogovacia sociálna sieť Twitter zablokovala v Izraeli dva používateľské účty palestínskej skupiny Hamas a zrušila alebo zablokovala 35 účtov lídrov Hamasu i libanonského hnutia Hizballáh. Informovala o tom v pondelok Židovská telegrafická agentúra (JTA).

Twitter pristúpil k tomuto kroku približne dva týždne po tom, čo vedenie spoločnosti kontaktoval izraelský minister verejnej bezpečnosti Gilad Erdan. V liste uviedol, že Twitter "z veľkej časti nereaguje na požiadavky izraelských orgánov na odstránenie obsahu teroristov a zrušenie ich účtov".

"Umožnenie teroristickým organizáciám slobodne operovať a šíriť ich správy prostredníctvom vašej platformy môže byť porušením existujúceho izraelského zákona, pokiaľ ide o poskytovanie podpory teroristickým organizáciám," písal Erdan.

List obsahoval čiastočný zoznam účtov na Twitteri, ktoré sú spojené s teroristickými organizáciami, a Erdan pohrozil právnymi krokmi, ak nebudú odstránené. JTA poznamenala, že twitterový účet Hamasu je v Izraeli od pondelka neprístupný. Mimo Izraela je dostupný, avšak obsahuje upozornenie, že môže obsahovať "potenciálne citlivý obsah".

Viac o téme: TwitterHizballáhHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu