Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľký zásah španielskych námorníkov: Zachránili viac ako 300 utečencov

(Zdroj: SITA/AP Photo/Felipe Dana)

MADRID - Španielska námorná záchranná služba zasahovala v sobotu a v noci na nedeľu vo vodách Stredozemného mora a zachránila životy 334 utečencov smerujúcich do Európy. Námorníctvo informovalo v nedeľu taktiež o štyroch mŕtvych, píše agentúra AP.

Záchranná služba zastavila v sobotu a v nedeľu ráno celkovo deväť rôznych člnov prevážajúcich nelegálnych migrantov, ktorí sa vyplavili z pobrežia severnej Afriky. V jednom z nich našli okrem 49 utečencov aj štyroch mŕtvych. Líbyjská pobrežná hliadka informovala v nedeľu taktiež o zadržaní viac než 150 migrantov vrátane žien a detí vo vodách Stredozemného mora.

Podľa vyhlásenia líbyjskej pobrežnej hliadky jej príslušníci zastavili v sobotu dve lode neďaleko pobrežných miest Zuára a Tripolis na severozápade Líbye. Na palube oboch plavidiel sa viezlo 152 osôb, z nich 19 žien a tri deti.

Nepovolených migrantov, pochádzajúcich z afrických a arabských krajín, previezli na námornú základňu do Tripolisu. Oficiálne štatistiky Organizácie Spojených národov evidujú, že v prvých piatich mesiacoch tohto kalendárneho roka sa cez Stredozemné more doplavilo z Líbye do Európy 27.482 migrantov, pričom 7614 z nich pristálo v Španielsku. Cestu z kontinentu na kontinent neprežilo 785 ľudí.

Viac o téme: ZáchranaMigranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu