Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dráma na slovinsko-chorvátskej hranici: Streľba na migranta, Iránec zaútočil na policajta

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NETRETIC - Hraničný policajt zažil v práci poriadne krušné chvíle. Usiloval sa zabrániť nelegálnemu prekročeniu migrantov cez hranice. Iránec na chorvátskeho policajta vytiahol drevenú palicu, ten útok opätoval výstrelmi.

Chorvátska polícia z mesta Karlovac uviedla, že ukončila vyšetrovanie prípadu 30-ročného občana Iránu, ktorý je podozrivý z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Iránca obvinili z toho, že tento týždeň v stredu pozdĺž rieky Kupa v blízkosti hraničného prechodu Prilišće v obci Netretic drevenou palicou napadol policajta. Sudca pre prípravné konanie vzal muža do väzby.

Dráma na slovinsko-chorvátskej hranici:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: google maps)

Migranti chceli do Slovinska

Policajt z mesta Duga Resa na cudzinca vystrelil zo služobnej zbrane, aby zabránil jeho pokusu o nelegálny prechod do Slovinska. Tam sa snažil dostať aj spolu s tromi ďalšími migrantami, z ktorých sa dvom hranicu podarilo prekročiť. Zadržala ich slovinská polícia, no štvrtého z partie stále hľadajú chorvátski policajti. 

Dráma na slovinsko-chorvátskej hranici:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: google maps)

Starosta obce Karlovac Josip Celic pred novinármi uviedol, že policajt konal v súlade so zákonom. Dva varovné výstrely boli podľa neho "včasné a odôvodnené". "Policajt si plnil svoje služobné povinnosti, aby zabránil v nedovolenom prekročení štátnej hranice. Páchateľ na výzvy nereagoval, namiesto toho na policajta zaútočil. Policajt použil strelnú zbraň. Vypálil jednu ranu, po výstrele páchateľ pokračoval v útoku tupým predmetom na policajta. Prestal až po tom, čo padol druhý výstrel.  Policajt tak zabránil nezákonnému prekročeniu hranice," zdôraznil Celic, ktorého cituje chorvátsky portál index.hr.

Viac o téme: Polícia MigrantChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu