Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Boje v Pásme Gazy pokračujú: Militanti vystrelili 25 mínometných granátov na Izrael

Palestínski protestujúci utekajú z miesta bojov v Pásme Gazy.
Palestínski protestujúci utekajú z miesta bojov v Pásme Gazy. (Zdroj: SITA/AP Photo/Adel Hana)

JERUZALEM - Militanti z Pásma Gazy vystrelili v utorok na južný Izrael viac než 25 mínometných granátov. Informovala o tom izraelská armáda.

Väčšinu z nich zneškodnil protiraketový obranný systém Železný dóm a nikto neutrpel zranenia. Počet vypálených striel v rámci jedného útoku je však pravdepodobne najväčší od vojny medzi militantným hnutím Hamas a židovským štátom v roku 2014.

Izraelské médiá uviedli, že jeden z granátov pristál v blízkosti škôlky krátko pred jej otvorením. Situácia v pohraničnej oblasti je počas posledných týždňov napätá. Palestínčania organizujú proti izraelskej blokáde masové protesty, ktoré si už vyžiadali viac než 110 obetí.

Rýchla odveta Izraela

 Izraelské stíhačky zhodili v utorok niekoľko bômb na výcvikové stredisko militantov zo skupiny Islamský džihád v Pásme Gazy. Informovala o tom izraelská armáda. Z oblasti v blízkosti mesta Dajr al-Baláh stúpal hustý dym, žiadne zranenia však hlásené neboli. Išlo o odpoveď na útok militantov z palestínskej enklávy, ku ktorému došlo skôr počas dňa.

Militanti z Pásma Gazy vystrelili v utorok na južný Izrael viac než 25 mínometných granátov. Väčšinu z nich zneškodnil protiraketový obranný systém Železný dóm a nikto neutrpel zranenia. Počet vypálených striel v rámci jedného útoku bol pravdepodobne najväčší od vojny medzi militantným hnutím Hamas a židovským štátom v roku 2014. Izraelské médiá uviedli, že jeden z granátov pristál v blízkosti škôlky.

Situácia v pohraničnej oblasti je počas posledných týždňov napätá. Palestínčania tam organizujú masové protesty proti izraelskej blokáde, ktoré si už vyžiadali viac než 110 obetí.

Viac o téme: Pásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu