Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hrozný koniec výletu na safari: Britská dvojica skončila v rukách únoscov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ANKARA - V národnom parku Virunga v Konžskej demokratickej republike (KDR) uniesli dvoch britských turistov, informovala v sobotu agentúra Anadolu.

Park sa nachádza v provincii Severné Kivu na východe krajiny. Turistov uniesli, keď sa vracali do mesta Goma. Únoscovia zastavili ich vozidlo a jedného zo strážcov parku, ktorý Britov sprevádzal, zabili. Po dosiaľ neznámych ozbrojencoch a unesených pátrajú bezpečnostné zložky.

Únosy i zabíjanie cudzincov a pracovníkov národných parkov v krajine sú pomerne bežné, konštatovala Anadolu. Pri aprílovom útoku neznámych páchateľov v národnom parku Virunga zahynulo päť strážcov a jeden vodič. Niekoľko mesiacov predtým zabili ozbrojenci dvoch expertov OSN.

Park Virunga, ktorý je na zozname svetového dedičstva UNESCO, je domovom zhruba štvrtiny zostávajúcich horských goríl žijúcich vo voľnej prírode a zároveň jedným z najpestrejších biotopov Afriky. Od roku 1996 bolo zavraždených vyše 130 strážcov tohto národného parku. Východ KDR je zväčša bezprávny a sužovaný konfliktom medzi vládou a rôznymi povstalcami.

Viac o téme: únosAfrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu