Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zadržali strojcu atentátu v Petrohrade: Vypočúva ho tajná služba

(Zdroj: Foto: SIta/National Antiterrorism Committee via AP)

MOSKVA - Ruská tajná služba (FSB) zadržala strojcu a zároveň vykonávateľa stredajšieho atentátu v petrohradskom supermarkete, pri ktorom bolo zranených 13 ľudí. Informujú o tom dnes ruské médiá. K zodpovednosti za čin sa v piatok prihlásila teroristická organizácia Daeš, žiadne dôkazy však neposkytla.

"Federálna bezpečnostná služba Ruskej federácie 30. decembra 2017 v rámci pátracej akcie zadržala organizátora a priameho páchateľa atentátu, pri ktorom 27. decembra v obchodnom centre Križovatka v Petrohrade explodovalo podomácky vyrobené výbušné zariadenie," cituje agentúra TASS z vyhlásenia tajnej služby. Žiadne ďalšie podrobnosti neuvádza.

Vyšetrovatelia teraz podozrivého vypočúvajú. Hovorca vyšetrovacieho výboru Svetlana Petrenková uviedla, že polícia bude na súde žiadať o jeho predbežné zatknutie.

V stredu večer explodovalo v supermarkete petrohradského zábavného centra výbušné zariadenie o sile zodpovedajúcej výbuchu 200 gramov trhaviny TNT. Prezident Vladimir Putin čin vo štvrtok označil za teroristický útok.

Viac o téme: VýbuchTerorizmusBombaRuskoPetrohradKrižovatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu