Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Madagaskare zabíja mor: Epidémii podľahlo už cez 200 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ANTANANARIVO - Epidémia moru na Madagaskare si od augusta vyžiadala už viac ako 200 obetí. Informáciu zverejnila v pondelok v Ženeve Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

Podľa rovnakého zdroja diagnostikovali niektorú z foriem moru v období od 1. augusta do 22. novembra u celkove 2348 ľudí, 202 z nich ochorenie neprežilo.

Generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus v tejto súvislosti informoval, že aj keď je najhoršia fáza epidémie už zrejme minulosťou, v ostrovnej africkej krajine treba situáciu pozorne sledovať a rýchlo reagovať na výskyt nových prípadov moru, a to až do apríla 2018, keď sa skončí obdobie výskytu tohto ochorenia.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR ešte pred troma týždňami upozornilo Slovákov cestujúcich do tejto krajiny, aby boli obozretní. Súčasne vydalo druhý stupeň odporúčania - zvážiť nevyhnutnosť cestovania do určitých oblastí. "Odporúčame, aby sa slovenskí občania v prípade cesty zabezpečili vhodnými antibiotikami pre prípad nákazy a aby využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke ministerstva," upozornil rezort.

Viac o téme: ChorobaAfrikaMadagaskarMor epidémia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu