Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zeman navštívil Rusko: Stretol sa s Putinom, v stredu ho čaká schôdzka s ruským premiérom

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek)

MOSKVA - Český prezident Miloš Zeman sa v utorok v čiernomorskom letovisku Soči stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Rokovania, ktorými sa začal oficiálny program päťdňovej Zemanovej štátnej návštevy v Rusku, sa konali v tamojšej Putinovej rezidencii Bočarov ručej.

Putinov hovorca Dmitrij Peskov novinárom pred schôdzkou prezidentov povedal, že ruský líder vysoko oceňuje záujem českého prezidenta o rozvoj bilaterálnej spolupráce, čo je podľa slov hovorcu v súčasnosti na európskom kontinente "veľmi pôsobivé", informovala agentúra TASS.

Putin si okrem toho cení "politickú múdrosť a autoritu" Zemana, dodal Peskov podľa agentúry RIA. Poznamenal tiež, že hosťa z Prahy sprevádza v Rusku aj veľká delegácia podnikateľov. Zeman a Putin poskytnú vyjadrenie ku svojim rokovaniam na tlačovej konferencii.

Český prezident neskôr odcestuje do Moskvy, kde ho v stredu podľa oficiálneho programu zverejneného na stránke Hrad.cz čaká schôdzka s ruským premiérom Dmitrijom Medvedevom. Vo štvrtok má na programe otvorenie výstavy pokladov Pražského hradu, ruským veteránom druhej svetovej vojny udelí české vyznamenania. V Jekaterinburgu si Zeman v piatok prevezme čestný doktorát Uralskej federálnej univerzity, uctí si pamiatku československých legionárov a prezrie si montážnu halu v továrni na kompletizáciu lietadiel L-410.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu